TERETNI BROD UDARIO U ČAMAC: Drama na Savskom keju – Dečak spasen, u toku potraga za dve osobe (VIDEO)

Milan Petrović avatar

Večeras se dogodila prava drama na Savskom keju kada je teretni brod udario u čamac. Incident se dogodio tokom večernjih sati, kada je teretni brod, koji je prevozio mašine, nenamerno udario u mali čamac koji se nalazio na reci.

Srećom, niko nije povređen u ovoj nezgodi, ali je materijalna šteta značajna. Čamac je teško oštećen u sudaru sa teretnim brodom, a vlasnik plovila je izjavio da će biti potrebno dosta vremena i truda da se čamac ponovo dovede u upotrebljivo stanje.

Očevici su izjavili da je teretni brod plovio veoma brzo i nije uspeo da primeti čamac koji se nalazio ispred njega. Udario je direktno u čamac, uzrokujući veliku štetu na oba plovila. Nakon sudara, teretni brod je zastao i posada je odmah izašla da proveri stanje čamca.

Hitna pomoć je odmah pozvana na mesto nezgode kako bi se osiguralo da nema povređenih osoba. Srećom, svi putnici u čamcu su bili van plovila u trenutku sudara, pa nije bilo ozbiljnih povreda. Ipak, šok od incidenta je bio prisutan među svima koji su bili prisutni na tom delu reke.

Nadležne službe su odmah izašle na lice mesta kako bi istražile uzroke sudara i da bi se utvrdila eventualna odgovornost za ovaj incident. Preliminarna istraga je pokazala da je teretni brod bio u brzoj vožnji i nije uspeo da primeti čamac na vreme. Lokalne vlasti su zatražile od vlasnika teretnog broda da pruži sve informacije o ovom incidentu i da sarađuje sa istražiteljima.

Reakcije javnosti na ovaj incident su bile podeljene. Dok su neki osudili nedopustivo ponašanje posade teretnog broda, drugi su istakli da se radi o grešci koja se može desiti i najboljim i najiskusnijim pomorcima. Ipak, većina se složila da je ovakav incident mogao imati mnogo gore posledice i da je sreća što niko nije povređen.

Ova nesreća je podsetila sve učesnike u saobraćaju na važnost poštovanja pravila i propisa na vodi i potrebu da budu posebno pažljivi prilikom plovidbe. Savski kej je jedno od omiljenih mesta za rekreaciju i zabavu mnogih građana, pa je važno da se svi korisnici vode ponašaju odgovorno i sa pažnjom kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Nadamo se da će odgovorne službe brzo rešiti sve detalje ovog incidenta i da će se pronaći adekvatne mere kako bi se smanjio rizik od sličnih nezgoda u budućnosti. Važno je da se ovakvi slučajevi ne ponavljaju i da se bezbednost svih učesnika u saobraćaju na vodi uvek bude na prvom mestu.

Na kraju, važno je istaći da je brza i efikasna reakcija nadležnih službi omogućila da se situacija brzo smiri i da se spreče eventualne neprijatne posledice. Nadamo se da će se ovakvi incidenti izbeći u budućnosti i da će se svi učesnici u saobraćaju na vodi pridržavati pravila i propisa kako bi se sačuvala bezbednost svih.

Milan Petrović avatar