Takmičenje u badmintonu predstojećeg vikenda u Kraljevu

Aleksandar Vuković avatar

U sportskoj sali Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Sirči nadomak grada na Ibru, ovog vikenda će se održati završni turnir Badminton lige prijateljstva, u organizaciji Badminton udruženja „Kraljevo“ uz podršku Sportskog saveza. Turnir će okupiti sedam ekipa, od kojih tri dolaze iz Beograda, po jedna iz Kruševca, Novog Sada, Kragujevca i Pančeva. Cilj ovog takmičenja nije rezultat, već promocija badmintona i druženje među igračima. Badminton se organizovano igra u Kraljevu od 2011. godine, a Udruženje je formalno osnovano 2021. godine na inicijativu Badminton saveza Srbije.

Badminton turnir u Kraljevu

U Badminton udruženju „Kraljevo“ se nadaju da će uspeti privući mlade takmičare, posebno takmičarke, i da će nastaviti sa uspesima na takmičenjima. Trenutno, udruženje broji 18 stalnih članova koji se takmiče u C i D veteranskoj konkurenciji pod okriljem nacionalnog Saveza, a treninzi se odvijaju pod nadzorom licenciranih trenera. Članovi udruženja ističu da su se do sada vraćali sa svakog takmičenja sa odličjima, te se nadaju da će postići dobre rezultate i na predstojećem turniru.

Knjiga o Novaku Đokoviću

Uz sportska dešavanja u Kraljevu, veliku pažnju privukla je knjiga o Novaku Đokoviću pod nazivom „Novak, pariske priče“. Ova knjiga donosi čitateljima uvid u emotivne trenutke Novaka Đokovića i predstavlja ga u potpuno drugačijem svetlu. Na 320 stranica, ilustracija do sada neviđenim fotografijama, dokumentuje se život slavnog tenisera. Knjiga je naišla na veliko interesovanje javnosti, te se može poručiti putem online prodaje.

Aleksandar Vuković avatar