Studentkinja filozofije pregazila dečka kolima i ubila ga

Milan Petrović Avatar

Studentkinja filozofije proglašena je krivom za ubistvo svog dečka Rajana Votsona, kojeg je pregazila automobilom dok je bila pijana i dok se par svađao. Sudija je izjavio da postoji mogućnost da ona nikad neće biti puštena na slobodu.

Sudbina dvadesettri godišnje Elis Vud, studentkinje filozofije, se dramatično promenila kada je proglašena krivom za ubistvo svog dečka, dvadesetčetiri godišnjeg Rajana Votsona. Do tragedije je došlo u selu Roud Hit u Češiru, kada je Elis pijana pregazila svog dečka automobilom, vukući ga ispod automobila, nakon svađe između njih dvoje.

Elis je dobila stipendiju za studije na Kembridžu, ali joj to nije pomoglo u dokazivanju svoje nevinosti. Ona je tvrdila da smrt njenog dečka nije bila namerna, već da se radilo o nesreći. Medjutim, sudija Majkl Liming je izjavio da postoji mogućnost da ona neće biti puštena na slobodu, dajući njoj tako tešku sudbinu.

Prema informacijama sa suđenja koja su objavljena, par je bio na žurci u Henliju kad su započeli svađu. U toj svađi, Rajan je optužio Elis da flertuje s drugim muškarcima, što je izazvalo dalju eskalaciju svađe. Nakon što su se vratili kući, situacija je kulminirala kada je Elis u pijanom stanju udarila Rajanov automobil i stub. Tada je došlo do tragedije kada se Rajan našao pod njenim automobilom.

Snimak sa nadzorne kamere je pokazao kako je Elis vozila u rikverc, udarila Rajanov automobil, i potom krenula direktno ka njemu udarivši ga pod automobilom. Nakon tragedije, Elis je zaustavila automobil i izašla, počevši da plače i da kuca na vrata susedne kuće.

Porodica stradalog mladića je izjavila da je bilo veoma teško gledati snimak sa nadzorne kamere koji pokazuje kako je Rajan bio zarobljen pod automobilom. Tužilac je takodje izjavio da je Elis, pod uticajem alkohola i ljubomore, brutalno ubila svog partnera i da će presuda biti izrečena 29. januara.

Ova dramatična situacija je šokirala sve i ostavila mnoge bez reči. Smrt mladog dečka i suđenje studentkinji filozofije su stavili selo Roud Hit u Češiru u centar medijske pažnje, izazivajući različite reakcije u javnosti.
Sudbina Elis Vud je neizvesna, a njena priča je upozorenje mnogima da pažljivo razmišljaju o svojim postupcima, kako ne bi doveli sebe ili druge u opasnost.

Milan Petrović Avatar