Šta je Volvo pisao kupcima

Milan Petrović avatar

Volvo je nedavno počeo proizvodnju svog prvog potpuno električnog SUV-a, modela EX90, koji je prvobitno trebao biti isporučen kupcima početkom 2024. Međutim, zbog problema sa softverom, proizvodnja je odgođena, te će isporuke početi tek u drugoj polovini godine.

Proizvođač automobila je dobio pritužbe od potencijalnih kupaca, koji su primili e-poruku od kompanije sa listom funkcija koje bi mogle nedostajati prilikom preuzimanja njihovog EX90. Među tim nedostacima su integracija LiDAR sistema, bezbjednosne funkcije poput upozorenja o unakrsnom saobraćaju i pomoći pri prolasku kroz krivine, kao i praktične funkcije poput bežičnog Apple CarPlay-a i dvosmjernog punjenja električnom energijom.

Vlasnici ovog SUV-a također će se morati pomiriti sa tamnom temom za infotejnment ekran i displej ispred vozača, dok će svijetla tema biti dostupna tek nakon budućeg ažuriranja softvera. Također, postoji mogućnost da električni automobil izgubi oko 3% kapaciteta baterije dnevno, ako je parkiran i nije na punjaču.

Kompanija Volvo obećava da će većina ovih nedostajućih funkcija biti dostupna besplatno putem online ažuriranja, iako neki korisnici možda moraju dovesti svoje vozilo u servis radi instalacije. Kompanija je unaprijed obavijestila te kupce koji će morati posjetiti prodavca.

Iako je ova situacija izazvala nezadovoljstvo među potencijalnim vlasnicima Volvo EX90, kompanija se trudi da riješi probleme što je prije moguće kako bi isporuke bile što prije moguće i kako bi kupci mogli u potpunosti uživati u svojim novim električnim automobilima.

Volvo je, kao jedan od lidera u proizvodnji električnih vozila, veoma važan akter na tržištu automobila budućnosti. Njihovi modeli su poznati po kombinaciji visoke performanse i ekološke osviještenosti, te se očekuje da će model EX90 postati popularan izbor među ljubiteljima električnih vozila širom svijeta.

Potencijalni vlasnici Volva EX90 se nadaju da će kompanija uskoro riješiti sve preostale probleme sa softverom kako bi mogli uživati u svim funkcijama i mogućnostima svojih novih automobila. U međuvremenu, kompanija je i dalje posvećena poboljšanju iskustva korisnika i pružanju visokokvalitetnih proizvoda i usluga.

Kada je u pitanju električna vozila, Volvo je jedan od lidera u industriji, te je poznat po inovativnim tehnologijama i visokom kvalitetu svojih proizvoda. Model EX90 će sigurno biti značajan doprinos toj reputaciji, iako su se pojavili neki problemi u proizvodnji.

Uprkos trenutnim izazovima, Volvo je optimističan u vezi sa budućnošću modela EX90 i vjeruje da će brzo prevazići prepreke koje su se pojavile tokom proizvodnog procesa. Kupci koji su već naručili ovaj SUV mogu biti sigurni da će dobiti kvalitetan proizvod koji će zadovoljiti njihove potrebe i očekivanja.

Zahvaljujući svojoj predanosti inovacijama i održivim tehnologijama, Volvo je postao jedan od vodećih brendova u automobilskoj industriji. Njihovi električni modeli su sve popularniji među potrošačima širom svijeta, te se očekuje da će model EX90 biti još jedan uspješan dodatak njihovoj ponudi električnih vozila.

Ukratko, Volvo je započeo proizvodnju modela EX90, svog prvog potpuno električnog SUV-a, iako su se pojavili problemi sa softverom koji su odgodili isporuke. Kompanija se trudi da riješi ove probleme što je prije moguće kako bi kupci mogli uživati u svim funkcijama i mogućnostima svojih novih automobila.

Milan Petrović avatar