Srećan sam što mogu da ugostim velikog prijatelja Srbije

Jovana Radić Avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Grčke Kirjakisom Micotakisom koji je sinoć doputovao u Beograd. Vučić je poručio da je srećan što može da ugosti velikog prijatelja Srbije. Program posete grčke delegacije uključuje tet-a-tet sastanak Vučića i Micotakisa, nakon čega će uslediti plenarni razgovori delegacija dve zemlje. Predviđeno je da se predsednik Srbije i premijer Grčke obrate medijima.

Privredna komora Srbije (PKS) će, uz podršku Ambasade Grčke u Srbiji, organizovati Srpsko-grčki poslovni forum i predstavljanje razvojnih projekata Srbije u okviru posete grčke državno-privredne delegacije Srbiji. U uvodnom delu foruma, predsednik Vućić i premijer Micotakis će se obratiti učesnicima. Takođe će se obratiti i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Konstantinos Fragojanis. Ministri u Vladi Srbije će srpskim i grčkim privrednicima predstaviti ključne razvojne projekte Srbije u narednom periodu.

Vučić i Micotakis su početkom januara razgovarali telefonom, gde je predsednik Srbije zahvalio grčkom premijeru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu. Dogovorili su se da se uskoro sastanu u Beogradu kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima. Premijer Micotakis je izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na EXPO2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika, ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.

Jovana Radić Avatar