Skuplje usluge železničkog prevoza od septembra!

Milan Petrović avatar

Od 1. septembra 2024. godine, putnici koji koriste unutrašnji železnički saobraćaj u Srbiji moraće da se prilagode novom cenovniku i načinu plaćanja karata. Nakon tri godine poslovanja prema starom cenovniku, kompanija Srbijavoz je donela odluku o korekciji cena zbog promena na tržištu, poput povećanja cena energenata i rezervnih delova. Novina će biti i veći popust od 10% za kupovinu karata putem mobilne aplikacije i veb sajta kako bi se putnici motivisali da unapred kupe svoje karte i to onlajn.

Na primeru nekoliko linija, poput Beograd-Novi Sad i Beograd-Užice, cena karata za drugi razred Regio voza će biti prilagođena novom cenovniku. Povećanje broja putnika dovodi do česte pojave ulaska putnika u vozove bez prethodno kupljene karte, što otežava upravljanje kapacitetima, stvara gužve i utiče na komfor putnika. Zbog toga, Srbijavoz apeluje na putnike da unapred kupe svoje karte putem mobilne aplikacije, na kartomatima ili na blagajnama.

U cilju poboljšanja korisničkog iskustva i pružanja kvalitetnijih usluga, kompanija će postaviti nove kartomate na preko 20 stanica u Srbiji do septembra. Putnici koji se ukrcaju u voz bez karte će biti kažnjeni dodatnom naknadom od 500 dinara za izdavanje karte u vozu. Ova naknada se neće primenjivati za putnike koji započinju putovanje na stanicama gde ne postoje blagajne i kartomati.

I pored ovih promena, železnički prevoz ostaje i dalje povoljnija opcija u poređenju sa drumskim prevozom. Cenovnik karata koji će biti primenjivan od 1. septembra može se pronaći na veb stranici kompanije Srbijavoz. Očekuje se da ove izmene doprinesu povećanju kvaliteta usluga i boljem iskustvu putnika, te da će železnički prevoz ostati popularan način transporta u Srbiji.

Milan Petrović avatar