Potresna ispovest dede ubijene Danke u Boru

Milan Petrović avatar

Potraga za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora traje već četiri dana, a nadležne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju sa pretragom lokacija širom borskog regiona u nadi da će pronaći telo devojčice.

Dedina potresna ispovest o tome kako se oseća nakon saznanja da su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić je uznemirila mnoge. On ističe da mu je teško da poveruje u tragediju koja ih je zadesila, te da živi u nadi da će telo njegove unuke biti pronađeno kako bi mogli da je sahrane i zapale sveću u njenu čast.

Dedina iskrena izjava o strahu i neverici prema osobama koje su učestvovale u ubistvu male Danke je duboko dirnula sve koji prate ovaj slučaj. On naglašava da je neprihvatljivo i neobjašnjivo kako su ti neljudi bili u stanju da učine takav zločin, te da se nada da će pronaći telo Danke kako bi mogli da je sahrane i završe taj bolan period njihovog života.

Deda ističe da se nada da će pronaći telo svoje unuke kako bi mogao da je sahrani na dostojanstven način, te da mu je teško da gleda medije i sluša nagađanja o tome šta se tačno dogodilo sa Dankom. On zahvaljuje policiji i svim ljudima koji su uključeni u potragu i istraživanje, te apeluje na medije da se suzdrže od spekulacija i lažnih optužbi koje samo pogoršavaju već težak i bolan proces.

Sve u svemu, ovaj slučaj ubistva male Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora je potresna priča koja je šokirala celu Srbiju. Nadamo se da će istina izaći na videlo i da će počinioci ovog strašnog zločina biti privedeni pravdi. Do tada, porodica i prijatelji male Danke će nastaviti da se nadaju i mole za njen mir i pravdu.

Milan Petrović avatar