„Pomagajte, ljudi, ukradoše mi ćerku!“ Urnebesno svedočenje o krađi mlade, iz prve ruke!

Milan Petrović avatar

Svojim čitaocima donosimo zanimljivu priču iz prošlih vremena koja se dogodila u selu Opaljenika. Naime, krađa devojke bila je uobičajena praksa u mnogim selima, gde su se brakovi sklapali na ovaj način. Jedan od učesnika u ovom događaju, Sidžim Bogdanović, otkriva detalje o ovom interesantnom zbivanju.

Devojka i mladić iz susednih sela bili su zaljubljeni, ali mržnja između njihovih porodica bila je nepremostiva. Sidžim je bio saučesnik u krađi devojke, gde je imao važnu ulogu da zavede majku devojke dok drugari odvode devojku napolje. Zanimljivo je da je Sidžim majku devojke zabavljao pitanjem o staroj fotografiji dok su drugari obavljali svoju misiju.

Krađa devojke prošla je po planu, ali u sali je nastala kuknjava kada je majka shvatila da je njena ćerka nestala. Meštani su se zabavljali kod budućeg mladoženje, dok je u kući mlade vladala žalopojka. Ipak, ovaj događaj dobio je srećan završetak kada su mladenci dobili sina, a porodice su se pomirile.

Sidžim otkriva da su u selu postojali i dogovorene krađe devojaka radi sklapanja brakova. Takvi brakovi su često bili dugovečni i retko su završavali razvodom. Ova priča o krađi devojke iz sela Opaljenika predstavlja jedan od mnogobrojnih zanimljivih događaja koji su se dešavali u selima u prošlosti.

U današnje vreme, dok su mnogi od nas otišli na more ili u neku od popularnih banja u Srbiji, vikendi na jezerima i rekama postaju sve privlačniji. Srebrno jezero, poznato kao „Srpsko more“, jedno je od preferiranih izletišta gde ljudi mogu uživati u prirodi i osvežavajućoj atmosferi. Ova priča nas podseća na vremena kada su sela bila puna života i interesantnih događaja, poput krađe devojaka i sklapanja brakova na neobičan način.

Milan Petrović avatar