Pogledajte ko su osvajači medalja!

Milan Petrović avatar

Jubilarna 10. Evropska geografska olimpijada, koja je održana od 28. juna do 4. jula 2021. godine na Kopaoniku i u Beogradu, okupila je 130 učesnika iz 12 zemalja. Takmičenje je organizovano u dve starosne kategorije – juniori (12-15 godina) i seniori (16-19 godina). Učesnici su imali priliku da se nadmeću u veoma zahtevnom takmičarskom delu, ali su takođe aktivno učestvovali u kulturno-zabavnim aktivnostima, pešačkim turama i posetama znamenitostima poput Botaničke bašte, Muzeja „Nikola Tesla“ i Kalemegdana.

Regionalni centar za mlade talente „Nikola Tesla“ se istakao osvajanjem čak 10 medalja na ovom takmičenju, dok su polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva postigli značajan uspeh osvojivši ukupno 2 medalje.

Među osvajačima medalja nalaze se Petar Tolimir iz Gimnazije „Ruđer Bošković“ koji je osvojio zlato, Pavle Sekulić iz Gimnazije “Veljko Petrović” iz Sombora koji je osvojio srebro, David Galun iz Zemunske gimnazije koji je osvojio bronzu, Aleksa Tomić iz OŠ „Sveti Sava“ iz Kikinde takođe je osvojio bronzu, Damjan Ćuk iz Prve osnovne škole kralja Petra II, Milutin Pilipović iz Šabačke gimnazije, Nikola Vujisić iz VIII OŠ „Dragojlo Dudić“ su takođe osvojili bronzu. U kategoriji seniora, Jakov Đondović iz Matematičke gimnazije je osvojio zlato, Andrija Baldić iz Požarevačke gimnazije i Denis Šabotić iz V beogradske gimnazije su osvojili srebro, dok su Gabriel Lalić iz Gimnazije “Uroš Predić” iz Pančeva i Ilija Ćulibrk iz Gimnazije ”Isidora Sekulić” iz Novog Sada osvojili bronzu.

Ovo prestižno takmičenje je bilo prilika za mlade geografe da pokažu svoje znanje i veštine, ali i da se druže, zabave i nauče nešto novo. Svi učesnici su pokazali izuzetno znanje i talenat u oblasti geografije, što potvrđuje kvalitet obrazovanja i rada u školama i centrima za mlade talente.

Evropska geografska olimpijada je ne samo takmičenje, već i prilika za razmenu iskustava i saradnju među mladim talentima iz različitih zemalja. Ovaj događaj promoviše geografiju kao nauku, ali i neguje međunarodno prijateljstvo i razumevanje među mladima.

Čestitamo svim učesnicima na postignutim rezultatima i nadamo se da će ova olimpijada biti podstrek za dalje usavršavanje i napredovanje u oblasti geografije..navigateByUrl(‘https://www.example.com’);

Milan Petrović avatar