PKS vodi najuspešnije startap kompanije na Veb samit u Lisabon

Milan Petrović avatar

Privredna komora Srbije (PKS) organizira sudjelovanje 24 najperspektivnijih domaćih startap kompanija na Veb samitu, najvećoj svjetskoj tehnološkoj konferenciji koja se održava od 11. do 14. studenog u Lisabonu. Predsjednik PKS-a, Marko Čadež, najavio je da će se javni poziv za besplatno sudjelovanje otvoriti od danas do 25. srpnja.

Čadež je pozvao sve zainteresirane startape da se prijave na ovaj javni poziv kako bi imali priliku predstaviti se na Web Summit 2024 Serbia Island i sudjelovati na Web Summit Serbia Pitchu u Srbiji. Kriteriji za odabir startapa uključuju inovativnost, potencijal za globalno poslovanje, dobar poslovni model, društveni i ekološki utjecaj, timsku strukturu te kvalitetu prezentacije.

Startapi koji se prijave na javni poziv moraju biti mlađi od pet godina, imati vlastiti softverski proizvod ili raditi na povezanim hardverskim uređajima te imati web stranicu. Svi prijavljeni startapi imat će priliku proći četveromjesečnu obuku koja uključuje masterclass radionice, predstavljanje na pitch događaju te mogućnost ostvarivanja globalne vidljivosti i učenja od stručnjaka.

Prošlogodišnje iskustvo na Veb samitu podijelila je Teodora Pećanac iz startapa Petsi, ističući da je ova konferencija prilika za povezivanje s globalnom startap zajednicom, investitorima i partnerima. Prošle godine, Web Summit je okupio više od 70.000 sudionika iz 153 zemalja, te preko 2.600 startapa i više od 900 investitora.

Svi zainteresirani startapi trebaju se prijaviti na javni poziv kako bi imali priliku sudjelovati na najvećoj svjetskoj tehnološkoj konferenciji i dobiti mogućnost za širenje svog poslovanja na internacionalno tržište. Veb samit u Lisabonu pruža nevjerojatne mogućnosti za mreženje s globalnim stručnjacima i investitorima te stjecanje novih znanja i iskustava.

PKS je partner u organizaciji ovog događaja te će odabrati najbolje startape za sudjelovanje na Veb samitu. Prijave su otvorene do 25. srpnja, stoga je važno da svi zainteresirani startapi iskoriste ovu priliku i prijave se za besplatno sudjelovanje. Lisabon je grad koji se ne propušta, a Veb samit pruža jedinstvenu priliku za promociju i širenje poslovanja na međunarodnoj razini.

Učestvovanje na Veb samitu može biti prekretnica u razvoju startapa te prilika za stjecanje novih kontakata i poslovnih prilika. PKS poziva sve startape da iskoriste ovu priliku i pokažu svoju inovativnost i potencijal na globalnoj razini. Sudjelovanje na Veb samitu omogućava širenje vidika, stjecanje novih znanja te suradnju s vrhunskim stručnjacima iz cijelog svijeta.

Uz podršku PKS-a, domaći startapi imaju priliku predstaviti svoje projekte na međunarodnoj razini te ostvariti suradnju s renomiranim investitorima i partnerima. Veb samit u Lisabonu nudi brojne mogućnosti za razvoj poslovanja i promociju domaćih startapa na globalnom tržištu.

Svi startapi koji se prijave na javni poziv imat će priliku sudjelovati na događajima u Srbiji i Lisabonu te ostvariti globalnu vidljivost i priliku za širenje poslovanja. Potencijalni koristi od sudjelovanja na Veb samitu su neizmjerni te mogu donijeti velike koristi za daljnji razvoj startapa i povezivanje s relevantnim dionicima na globalnoj razini.

U konačnici, ovo je prilika koju ne treba propustiti za sve domaće startape koji žele svoje projekte predstaviti na najvećoj svjetskoj tehnološkoj konferenciji. PKS je partner u organizaciji ovog događaja te stoga poziva sve zainteresirane startape da se prijave i iskoriste priliku za sudjelovanje na Web Summitu u Lisabonu.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: