OPŠTA PANIKA U „DON DONU“! Žele da uklone tragove malverzacija!

Milan Petrović avatar

U slovenačkoj kompaniji „Don don“, koja se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda, vladala je panika zbog otkrića teških malverzacija koje su nastojale uništiti srpske pekare. Cilj je bio preuzeti kontrolu nad ovom važnom granom prehrambene industrije i zavladati tržištem, ucenjujući državu i građane. Pritisak se povećavao na saradnike u drugim kompanijama, koji su bili ključni za plasiranje robe po Srbiji, favorizujući proizvode „Don dona“ na rafovima trgovina.

Istraživala se uloga Srđana Starčevića, koji je bio na čelu sektora za nabavku u jednom od najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji, a sada je izvršni direktor u „Don donu“. Postojala je sumnja u njegovu ulogu u malverzacijama, posebno nakon što je prešao u „Don don“ i postao vlasnik dela građevinske firme u Beogradu.

Postojala je sprega s „Don donom“ koja je proterivala druge proizvođače iz prodavnica, zadržavajući njihovu robu u magacinima. Na taj način su prikrivali malverzacije i stvarali pritisak na druge proizvođače. Starčevićeva imovina brzo se uvećavala, dok je kompanija „Don don“ osvajala tržište širom Srbije. Postavljena su pitanja o iznosima do 500.000 evra koje je Starčević primao od dobavljača, dok je na pitanja novinara odgovorio da neće komentarisati „izmišljotine i gluposti“.

Uprkos kontaktiranju, ni „Don don“ ni Starčević nisu odgovorili na pozive i pitanja novinara. Panika je nastavila rasti među uključenim stranama, a strah i neizvesnost su se širili među malim srpskim proizvođačima. Situacija ostaje napeta dok se istražuju moguće malverzacije i korupcija u ovom slučaju.

Milan Petrović avatar