Opozicija u Srbiji koristi decu za političku borbu

Milan Petrović avatar

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić osudio je poteze opozicije u Srbiji, tvrdeći da niko u svetu ne koristi decu u političke svrhe kao što to čini opozicija u Srbiji. On je istakao da je nedopustivo stavljati metu na čelo deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazio nadu da će tužilaštvo početi da procesuira takve slučajeve.

Reagujući na izjave opozicionog političara Srđana Škora, Glišić je istakao da su to monstruozne pretnje na račun dece Aleksandra Vučića i naglasio da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. On je naveo da opozicija želi da zatvori mlađeg sina predsednika u šahtu i da siluju njegovu ćerku, dok se starijeg sina već nekoliko puta etiketira i stavlja mu meta na čelo. Glišić je istakao da se nada da će neko konačno procesuirati ljude koji ne poštuju ni decu, a ne samo političke protivnike.

Ova situacija je izazvala šok i ogorčenje u javnosti, sa mnogima osuđujući takve postupke i zahtevajući odgovornost za širenje mržnje i pretnji prema deci. Mnogi su istakli da deca treba da budu zaštićena od političkih sukoba i da se mora poštovati princip da politički neprijatelji ne smeju biti meta napada, a posebno ne njihova deca.

Ovo nije prvi put da se politički sukobi i tenzije u Srbiji prelivaju na decu predsednika Vučića. Ranije su deca predsednika bila izložena napadima i pretnjama na društvenim mrežama, što je izazvalo zabrinutost i osudu u javnosti. Međutim, ova situacija je posebno zabrinjavajuća zbog brutalnosti i bezobzirnosti koja je prisutna u ovim pretnjama.

Opozicija je optužena da koristi decu kao sredstvo političke borbe i da prelazi granice pristojnosti i ljudskog dostojanstva. Takvo ponašanje je naišlo na osudu širom društva, a mnogi traže odgovornost za širenje mržnje i nasilja.

Vlasti u Srbiji su reagovale osudivši pretnje i apelujući na poštovanje dece i porodica političkih lidera. Tužilaštvo je pozvano da istraži ove slučajeve i da procesuira odgovorne za pretnje i nasilje.

Ova situacija ukazuje na potrebu jačanja demokratskih vrednosti i zaštite dece od političkih sukoba i nasilja. Deca ne smeju biti žrtve političkih igara i manipulacija, već treba da imaju pravo na bezbedno odrastanje i zaštitu od nasilja i pretnji.

Opozicija u Srbiji mora da preispita svoje postupke i da se uzdrži od korišćenja dece u političke svrhe. Politika treba da bude vođena argumentima i idejama, a ne pretnjama i nasiljem. Građani Srbije zaslužuju da žive u demokratskom društvu gde se poštuju osnovna ljudska prava i slobode, uključujući pravo na bezbednost i zaštitu dece.

Vlasti u Srbiji moraju da preduzmu konkretne korake kako bi zaštitile decu od političkih sukoba i pretnji. Ovo je važno ne samo za sadašnju situaciju, već i za budućnost Srbije kao demokratske države koja poštuje ljudska prava i slobode.

Ukupno gledano, ova situacija je jasan pokazatelj potrebe za promenom političke klime u Srbiji i za uspostavljanjem dijaloga i saradnje među političkim akterima. Deca ne smeju biti žrtve političkih sukoba i pretnji, već treba da budu zaštićena i podržana u svakom smislu.

Nadamo se da će vlasti i opozicija u Srbiji shvatiti ozbiljnost ove situacije i preduzeti korake kako bi zaštitile decu od političkih igara i manipulacija. Deca su budućnost svake države i zemlje, i njihova dobrobit mora biti na prvom mestu.

Milan Petrović avatar