Opet su čačkali medveda! Kirjos zna! Nikad, nikad ne ponižavaj Đokovića

Aleksandar Vuković avatar

Nakon što je Novak Đoković u drugom setu svoje meča na Vimbldonu sa Holgerom Runeom odlučio da odgovori na provokacije navijača koji su ga nepoštovano provocirali uzvikivanjem prezimena danskog tenisera, a zatim su prešli na uzvike „buu“, srpski teniser je na kraju meča rekao: „Laku noć, buuu“ publici. Oduševljeni australijski teniser Nick Kyrgios pohvalio je Novaka ovom gestom na društvenim mrežama, ističući da je svaka provokacija motiv više za našeg tenisera.

Kyrgios je istakao da je publika širom sveta trebala shvatiti da Novak ne treba dodatni motiv da igra bolje, jer je već jedan od najboljih igrača na svetu. Kyrgios je bio impresioniran odgovorom Novaka na provokacije tokom meča sa Runeom i smatra da je Đoković pokazao svoju neverovatnu igru. Američki teniski novinar Ben Rotenberg, poznat kao jedan od najvećih kritičara i hejtera Novaka Đokovića, takođe je bio prisutan i na meču i morao je priznati da je Đoković na svoj karakterističan način odgovorio na provokacije publike.

Odmah nakon meča, Novak Đoković je izjavio da je važno da se igrači osećaju zaštićeno i poštovano na terenu, te da je reakcija bila spontana. Đoković je istakao da je svestan da ponekad neće biti u mogućnosti da kontroliše reakcije publike, ali da se trudi da ostane fokusiran na svoju igru.

Ovaj incident na Vimbldonu još je jedan u nizu izazova sa kojem se Đoković susreće tokom turnira. Navijači često provokativnim potezima pokušavaju da poremete srpskog tenisera, ali on je pokazao da je spreman da odgovori na najbolji način – svojom igrom na terenu.

Novak Đoković je trenutno u odličnoj formi, što je potvrdio i tokom meča sa Runeom. Sa ovom pobedom, Đoković se plasirao u narednu fazu turnira, a njegova mentalna snaga i karakter još jednom su došli do izražaja. Mnogi su se složili da je Đoković pokazao svoju veličinu i profesionalnost na terenu, te da zaslužuje poštovanje bez obzira na ponašanje publike.

Ovaj slučaj je, osim što je pokazao Đokovićev karakter, takođe skrenuo pažnju na problem nepoštovanja sportista i kako se može reagovati na nepristojno ponašanje. Novak Đoković je kroz ovu situaciju pokazao primer kako se mogu odgovoriti na provokacije na terenu, dok su mnogi podržali njegovu reakciju kao primer sportskog ponašanja i poštovanja.

Nick Kyrgios je, kao i mnogi drugi teniseri, podržao Đokovićev gest i istakao da je važno da se teniseri osećaju podržano i zaštićeno od strane publike. Kyrgios je istakao da očekuje sličnu reakciju i podršku za sebe i druge tenisere tokom njihovih mečeva, te da je važno pružati podršku svojim kolegama na terenu.

Svađa između Đokovića i publike na Vimbldonu mogla bi imati pozitivne posledice za Đokovića i tenisku zajednicu u celini. Pobeda nad provokacijama i nepoštovanjem može ojačati Đokovićev karakter i motivaciju, te pokazati drugim teniserima kako se pravilno nositi sa sličnim situacijama.

Na kraju, ovaj incident na Vimbldonu je podsetnik da je važno očuvati dostojanstvo i poštovanje u sportu, te da reakcija na nepoštovanje može biti primer profesionalnosti i sportskog duha. Novak Đoković je još jednom pokazao svoju veličinu ne samo kao igrač, već i kao osoba koja zaslužuje poštovanje i podršku svojih navijača i kolega.

Aleksandar Vuković avatar