Novi projekti za Zlatibor

Milan Petrović Avatar

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je nove projekte koji će se realizovati na teritoriji te opštine. Među najvažnijim projektima je nova gondola koja će ići od Tornika do Pribojske banje u dužini od oko 14 kilometara. Ova nova faza u razvoju Zlatibora najavljena je tokom studijske posete turističkih novinara i ljudi od uticaja u oblasti turizma Zlatiboru, koju su zajednički organizovali Turistička organizacija Zlatibor i Turistička organizacija Srbije, navodi se u saopštenju opštine Čajetina.

Stamatović je najavio izgradnju novog centra Zlatibora oko Ribničkog jezera, nazvanog Zlatni grad. Planira se izgradnja golf terena, vila i hotela kako bi ovaj deo planine izgledao modernije i savremenije. Takođe se grade sportski tereni ka centru naseljenog mesta Zlatibora, a u prvoj fazi izgradnje planirano je postavljanje petnaestak terena, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa.

Predsednik opštine je naveo da se radi i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara, od kojih je prva polovina već urađena. Plan je da se i druga polovina završi do kraja godine. Stamatović je istakao da je cilj da posle realizacije svih projekata na Zlatiboru boravi milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja. Sve ove najave projekata daju nadu da će se turistička ponuda Zlatibora značajno unaprediti i privući veliki broj posetilaca.

Milan Petrović Avatar