NOĆ IZ HORORA U BEOGRADU Stariji ljudi padali sa drveća, lekari šokirani: „Budite svesni svojih mogućnosti“

Milan Petrović avatar

Noć za Hitnu pomoć u Beogradu bila je izuzetno burna, sa ukupno 130 poziva, navodi dr. Danijela Jevtić. Najveći broj poziva je bio vezan za slučajeve alkoholisanosti, uključujući prelom nosa, kao i pet saobraćajnih nesreća sa pet lakše povređenih osoba, među kojima su bili i pešak i biciklista. Pored toga, zabeležen je i veliki broj infarkta tokom noći, sa četiri slučaja koji su zahtevali hitnu intervenciju.

Dr. Jevtić ističe da je bilo puno kolapsa, hroničnih bolesnika, hipertenzija i stomačnih tegoba, uključujući trovanje hranom i funkcionalne poremećaje stomaka. Saveti za danas uključuju umerenost u svim aktivnostima kako bi se izbegle zdravstvene komplikacije, posebno zbog visokih temperatura.

Starijim osobama savetuje se posebna opreznost, budući da su zabeleženi brojni padovi sa drveta. Preporučuje se mediteranska ishrana sa puno tečnosti, voća, povrća, žitarica, ribe i mahunarki, uz manje obroke više puta dnevno i izbegavanje kasnih obroka. Mentions of RTS suggest this report is coming from Serbia, based on the news outlet.

Milan Petrović avatar