Nema zabrane izvoza ulja u Crnu Goru

Milan Petrović avatar

Ministar ekonomskog razvoja Nenad Momirović nedavno je izjavio da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru. On je jasno rekao ministru ekonomskog razvoja Niku Đelošaju da su trenutno u procesu procene sopstvenih zaliha kako bi u slučaju potencijalnih poremećaja na tržištu imali dovoljne količine za građane Srbije.

Momirović je istaknuo važnost očuvanja zaliha ulja kako bi se izbjegle eventualne nestašice u budućnosti. On je također naglasio da će Vlada Srbije pratiti situaciju na tržištu i poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurala stabilnost snabdijevanja stanovništva.

Ministar je istaknuo da je potrebno da Srbija bude spremna za sve moguće scenarije i da se pravovremeno reagira kako bi se osiguralo dovoljno hrane za građane. Također je naglasio važnost suradnje sa susjednim zemljama, uključujući Crnu Goru, kako bi se osigurala stabilnost u snabdijevanju tržišta.

Momirović je također istaknuo da Vlada Srbije radi na promicanju domaće proizvodnje i jačanju poljoprivrednog sektora kako bi se osigurala sigurnost u snabdijevanju hrane. On je naglasio važnost podrške domaćim proizvođačima i poticanja njihovog razvoja kako bi se osigurao održiv ekonomski rast.

Nenad Momirović je zaključio da su trenutne zalihe ulja dovoljne za potrebe građana Srbije i da nema razloga za zabrinutost. On je istaknuo da će Vlada Srbije nastaviti pratiti situaciju na tržištu i poduzimati potrebne mjere kako bi se osigurala stabilnost u snabdijevanju hrane.

U zaključku, Ministar ekonomskog razvoja Nenad Momirović je jasno rekao da nema problema sa izvozom ulja u Crnu Goru te da su trenutne zalihe dovoljne za potrebe građana. Vlada Srbije radi na osiguravanju stabilnosti u snabdijevanju hrane te će pratiti situaciju na tržištu i poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osigurala sigurnost i stabilnost u snabdijevanju stanovništva. Suradnja sa susjednim zemljama, jačanje domaće proizvodnje i podrška poljoprivrednom sektoru su ključni elementi u osiguravanju sigurnosti u snabdijevanju hrane.

Milan Petrović avatar