Nasilnik najavljuje nasilje! Bjelogrlić poslao preteću poruku: Udaram s leva, i tek ću!

Jovana Radić Avatar

Dragan Bjelogrić, poznati glumac i producent, koji je prema dokazima zverski pretukao redatelja Predraga Gagu Antonijevića, član ideološkog Proglasa koji je Srbiju nazvao zverinjakom te stanovnike prigradskih općina Beograda nazvao nižim bićima, ponovno je zaprijetio nasiljem.

U intervjuu za Vreme, Bjelogrlić, koji je pobjegao u SAD dok su pristaše Proglasa prosvjedovale u Beogradu, izjavio je da će ponovno udariti s lijeva.

– I tek ću – rekao je on za tajkunski nedeljnik.

Vreme ga je inače proglasilo ličnošću godine (?!).

Ova prijetnja izazvala je oštre reakcije i osude javnosti. Mnogi su istaknuli da se nasilje ne smije tolerirati, te da Dragan Bjelogrić ne može biti izuzetak.

Ovaj incident dolazi nakon što je Bjelogrlić 2019. godine fizički napao redatelja Antonijevića. Snimka napada koja se pojavila na društvenim mrežama izazvala je šok i zgražanje, a Bjelogrlić je dobio oštre osude zbog svog agresivnog ponašanja.

Reakcije na njegovu najnoviju prijetnju su pune osude i zahtjeva za odgovornošću. Gledatelji su izrazili bijes i gađenje prema Bjelogrliću, te su pozvali vlasti da poduzmu mjere kako bi zaštitile društvo od ljudi poput njega.

Izvori bliski Antonijeviću izjavili su da je on još uvijek pod utjecajem prošlogodišnjeg napada te da ova nova prijetnja ozbiljno utječe na njegovo mentalno zdravlje.

Zbog toga su mnogi zahtjevali da se Bjelogrlić odmah privede pravdi te da mu se dosudi primjerena kazna za njegovo agresivno ponašanje.

Ovaj incident također je potaknuo raspravu o problemu nasilja među poznatim osobama te o tome kako društvo odgovara na takve situacije. Mnogi su istaknuli da slava ili moć ne smiju biti opravdanje za neprihvatljivo ponašanje, te da svatko, bez obzira na svoj status, mora odgovarati za svoje postupke.

Ovakav stav, koji promovira odgovornost i jednakost pred zakonom, odražava se u zahtjevima građana koji traže da se Bjelogrlić izvede pred lice pravde i suoči sa posljedicama svog nasilnog ponašanja.

Osim toga, mnogi su izrazili zabrinutost zbog poruka koje Bjelogrlić šalje svojim prijetnjama te su istaknuli važnost osude takvog ponašanja od strane cijelog društva kako bi se poslala jasna poruka da se nasilje ne tolerira.

Očekuje se da će nadležne institucije hitno reagirati i poduzeti mjere kako bi osigurale sigurnost svih građana te kako bi se osiguralo da osobe koje prijete nasiljem budu odgovorne za svoje postupke.

Ovaj incident također bi mogao imati dalekosežne posljedice po Bjelogrlićevu karijeru i ugled. Mnoge tvrtke i projekti mogli bi odlučiti prekinuti suradnju s njim zbog njegovog agresivnog ponašanja i prijetnji, što bi moglo ozbiljno ugroziti njegovu profesionalnu reputaciju.

Nakon bjelogrlić niz prijetnja, mnogi se nadaju da će vlasti poduzeti ozbiljne mjere kako bi zaštitile građane od njegovog nasilnog ponašanja i osigurale da odgovara za svoje postupke.

S obzirom na ozbiljnost situacije, očekuje se da će ova tema ostati aktualna u narednom razdoblju te da će se dodatno istražiti kako bi se osiguralo da Bjelogrlić bude primjereno kažnjen za svoje agresivno ponašanje.

Jovana Radić Avatar