Najbolje da ostane kandidat, njega će Tramp najlakše da pobedi

Jovana Radić avatar

Predsjednik Srpske radikalne stranke, dr. Vojislav Šešelj, nedavno je izjavio da bi voleo da Džozefa Bajdena ne smene kao predsedničkog kandidata jer bi ga Donald Tramp najlakše mogao pobediti na izborima. Šešelj se nada da će Bajdenova supruga nastaviti da ga podržava u odluci da ostane u trci za predsednika. „Gledam kako Džozef Bajden posrće uz stepenice, pitanje je kako bih ja to uradio. Moramo imati razumevanja, ja imam 70 godina“, izjavio je Šešelj za Hepi TV. Dodao je da potpredsednica SAD Kamala Harris „nema mnogo mozga“.

Bajden je nedavno nazvao svoj nastup na debati sa Donaldom Trampom „lošom epizodom“ i rekao da nije bio u dobrom stanju tokom debate. Na pitanje zašto mu šest dana provedenih u predsedničkoj rezidenciji nije bilo dovoljno za pripremu za debatu, Bajden je odgovorio da je bio bolestan.

Ova izjava Šešelja dolazi uoči predsedničkih izbora u SAD-u, koji će se održati u novembru. Čini se da lider radikala veruje da bi Donald Tramp imao veće šanse za pobedu protiv Bajdena, što bi moglo da utiče na rezultate izbora.

Ovaj komentar je izazvao različite reakcije u javnosti, sa mnogima koji se slažu sa Šešeljem da bi Tramp mogao lakše pobediti Bajdena, dok drugi kritikuju njegovu izjavu kao nedostojnu političara.

Bajdenova kampanja za predsedničke izbore već je bila fokus kontroverzi, sa mnogim kritičarima koji sumnjaju u njegovu sposobnost da obavlja funkciju predsednika. Njegovo zdravstveno stanje takođe je bilo predmet debate, sa spekulacijama o njegovoj mentalnoj i fizičkoj sposobnosti.

Donald Tramp, koji se trenutno nalazi na drugom mestu u anketama za predsednika, već je najavio svoju kandidaturu za drugi mandat i veruje se da ima veliku podršku među svojim pristalicama. Sve oči su uprte u predstojeće izbore i očekuje se velika izlaznost birača.

Ovo je samo jedan od mnogih komentara i polemika koje su obeležile predizbornu kampanju u SAD-u. Politika je uvek bila predmet različitih mišljenja i tumačenja, ali u ovom slučaju, izjava Vojislava Šešelja izazvala je posebnu pažnju javnosti.

Kao lider radikala, Šešelj je poznat po svojim oštrim stavovima i kontroverznim izjavama, ali ova poslednja izjava pokrenula je novo pitanje o njegovim političkim namerama i motivima. Sa predsedničkim izborima u SAD-u koji se približavaju, očekuje se da će političke tenzije rasti, a izjave poput ove mogu imati značajan uticaj na ishod izbora.

Nakon ovog javnog rekao, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i kakve će biti reakcije drugih političkih lidera i javnosti. Svetski mediji pažljivo prate dešavanja uoči predsedničkih izbora u SAD-u, a izjava Vojislava Šešelja postala je nova tema rasprave i analize.

Jovana Radić avatar