Motociklista teško povređen! Saobraćajka u Vojvode Stepe

Milan Petrović avatar

Motociklist star 49 godina udario je sinoć u banderu u ulici Vojvode Stepe kod broja 49 i sa teškim povredama prevezen je u Urgentni centar.

Udes se dogodio sinoć oko 19.30 sati, potvrđeno je iz Hitne pomoći. Prema rečima dežurnog lekara, tokom prethodne noći dežuralo je 22 ekipe Hitne pomoći koje su obavile ukupno 106 intervencija, od kojih je 14 bilo na javnim mestima.

Bilo je više poziva zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi alkoholisani pacijenti prevezeni su na odeljenje toksikologije VMA radi detoksikacije.

Najviše poziva za pomoć dolazilo je od hroničnih bolesnika – astmatičara, hipertenzivaca, pacijenata sa psihičkim poremećajima i pacijenata sa malignitetima.

Hitna pomoć je bila u punom pogonu tokom noći kako bi pružila adekvatnu medicinsku pomoć svim pacijentima koji su je zatražili. Intervencije su obavljene brzo i efikasno, a pacijenti su prevezeni na odgovarajuće odeljenje radi daljeg lečenja.

Nažalost, saobraćajni udesi su česta pojava na našim putevima, a vozači motocikala često su ugroženi u takvim situacijama. Važno je pridržavati se saobraćajnih propisa i voziti pažljivo kako bismo smanjili rizik od saobraćajnih nesreća.

Ukoliko dođe do saobraćajnog udesa, važno je odmah pozvati Hitnu pomoć i pružiti prvu pomoć povređenima dok ne stigne stručna medicinska pomoć. Saobraćajni udesi mogu imati ozbiljne posledice po život i zdravlje ljudi, stoga je važno brzo reagovati i pružiti pomoć koliko je to moguće.

Hitna pomoć je stalno na raspolaganju građanima i pruža brzu i efikasnu medicinsku pomoć u hitnim situacijama. Bez obzira na vrstu povrede ili zdravstvenog problema, Hitna pomoć je tu da pomogne pacijentima i pruži im neophodnu negu.

Molimo građane da budu odgovorni u saobraćaju kako bi smanjili incidencu saobraćajnih nesreća i povreda. Poštovanje saobraćajnih pravila i vožnja pažljivo su od presudnog značaja za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Ukoliko se nalazite u hitnoj situaciji ili vam je potrebna medicinska pomoć, ne ustručavajte se da pozovete Hitnu pomoć. Brza reakcija može spasiti život i omogućiti adekvatno lečenje u najkraćem mogućem roku.

Hitna pomoć je tu da pomogne svima kojima je potrebna medicinska pomoć, stoga se možete osloniti na njih u svakom trenutku. Važno je da se pacijenti osećaju sigurno i zaštićeno kada zatraže pomoć od Hitne pomoći, a stručni timovi će učiniti sve što je u njihovoj moći da pruže najbolju moguću negu.

Ukoliko primetite bilo kakve simptome ili se suočite sa zdravstvenim problemom, odmah se obratite lekaru ili pozovite Hitnu pomoć. Brza reakcija može sprečiti ozbiljne komplikacije i omogućiti brzo i efikasno lečenje.

Saobraćajni udesi su nepredvidivi i mogu imati ozbiljne posledice po zdravlje i živote ljudi. Zato je važno da svi budemo odgovorni u saobraćaju i poštujemo propise kako bismo smanjili rizik od saobraćajnih nesreća.

Hitna pomoć je tu da pruži medicinsku pomoć svima kojima je potrebna i da omogući brzo reagovanje u hitnim situacijama. Ne ustručavajte se da pozovete Hitnu pomoć ukoliko primetite bilo kakve simptome ili se suočite sa zdravstvenim problemom. Vaša bezbednost je na prvom mestu.

Milan Petrović avatar