MORAĆEMO DA RADIMO MNOGO VIŠE I MNOGO BOLJE“ Vučić na pitanje „Novosti

Milan Petrović avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas oblast oko Niša gde su u toku pripremni radovi za izgradnju železničke obilaznice. Tom prilikom, Vučić je najavio planove za izgradnju železničke pruge u različitim delovima zemlje. Naveo je da će pruga biti izgrađena u fazama, sa ciljem unapređenja logistike i transporta robe širom zemlje.

Jedna od faza projekta je obilaznica oko Niša, koja će omogućiti brži transport robe i putnika na ovoj lokaciji. Predsednik je istakao da će pruga biti važna za ekonomski razvoj regiona i da će mnogo doprineti boljoj povezanosti Srbije sa drugim delovima Evrope.

Pored toga, Vučić je najavio izgradnju pruge Niš-Dimitrovgrad, kao i radove na deonici Velika Plana – Beograd. Takođe je naglasio planove za završetak pruga Novi Sad-Subotica, Pančevo-Subotica i Vrbas-Sombor. Vučić je izrazio nadu da će uspeti da obezbedi finansiranje za ove projekte, jer su potrebna značajna sredstva za izgradnju modernih železničkih pruga.

Predsednik je istakao da je cilj ovih investicija unapređenje transporta robe i putnika u zemlji, kao i povećanje ekonomske aktivnosti u različitim regionima. Takođe je naglasio važnost saradnje sa Evropskom unijom u ovim projektima, kako bi se obezbedila podrška i finansijska sredstva za izgradnju modernih železničkih infrastruktura.

Ukupno, planovi za izgradnju železničkih pruga u Srbiji su ambiciozni, ali se očekuje da će ovi projekti doprineti ekonomskom razvoju zemlje i poboljšati povezanost sa drugim delovima Evrope. Vučić je istakao da će Vlada Srbije uložiti značajne napore u realizaciju ovih projekata, kako bi se unapredili infrastrukturni kapaciteti zemlje i omogućilo bolje korišćenje železničkog saobraćaja.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: