Minut ćutanja za Miloja u Torontu! Rajaković jedva zadržao suze (VIDEO)

Aleksandar Vuković Avatar

Dejan Milojević, bivši košarkaš i trener, preminuo je u 47. godini od srčanog udara u toku noći između utorka i srede dok se boravio u Solt Lejk Sitiju sa svojim klubom, Golden Stejtom. Pojedinci iz NBA zajednice su bili duboko potreseni, a ekipa Toronta odao je počast Milojeviću minutom ćutanja i prikazivanjem njegove slike sa godinom rođenja i smrti na semaforu. Darko Rajaković, glavni trener Toronta, izrazio je svoje duboko saučešće i istakao Milojevićev značaj kao igrača i trenera, ali i njegovu veliku želju da bude selektor reprezentacije Srbije jednog dana. Rajaković je istakao da je Milojević imao veliki uticaj na afirmaciju mnogobrojnih NBA igrača, kao i da je trenirao mlade košarkaše poput Nikole Jokića.

Dejan Milojević bio je srpski košarkaški stručnjak i trenirao je NBA ekipu Golden Stejt. Preminuo je u svojoj 47. godini zbog srčanog udara dok se sa svojim klubom pripremao za utakmicu protiv Jute u Solt Lejk Sitiju. Pozlilo mu je tokom večere u restoranu gde je bio sa svojom ekipom i hitno je prebačen u bolnicu gde je trenutno operisan, ali nažalost, nije uspeo da se oporavi.

Njegova smrt duboko je potresla celu NBA zajednicu, a ekipa Toronta odao je počast Milojeviću minutom ćutanja i prikazivanjem njegove slike sa godinom rođenja i smrti na semaforu. Na konferenciji za medije, Darko Rajaković, glavni trener Toronta, izrazio je najdublje saučešće porodici Milojević i istakao njegov značaj kao igrača i trenera. Rajaković je priznao da se sa Milojevićem poznavao još od tinejdžerskih dana i divio mu se, ne samo kao igraču, već i kao čoveku, suprugu i treneru.

Milojević je imao veliki uticaj na mlade košarkaše, a trenirao je mnoge NBA igrače, među kojima se izdvaja Nikola Jokić. Rajaković je naglasio da je Deki, kako su ga znali u košarkaškim krugovima, bio izuzetno uticajan igrač i da je postao trener u Mega košarkaškom klubu u Beogradu gde je trenirao Nikolu Jokića i mnoge druge NBA igrače.

Rajaković je na kraju konferencije za medije istakao da je Milojević imao veliku želju da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije te da su imali priliku da razgovaraju o svojim trenerskim snovima. Nažalost, ovaj trenutak ih je prisilio da se na kraju rastanu, ali će Milojević zauvek ostati u sećanju mnogih kao izuzetno talentovan igrač i sjajan trener.

Aleksandar Vuković Avatar