Milićević: Danila bi da muče i ubiju jer voli Srbiju

Jovana Radić avatar

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević osudio je monstruozne pretnje koje je opozicioni političar Srđan Škoro uputio predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu. Ministar je istaknuo da lažni borci protiv nasilja u Srbiji otkrivaju svoje pravo lice, lice monstruma i ubica, te je ocenio da je poziv Škora da se Vučić i njegov sin zatvore u rudnik i tuširaju uranijumom pred kamerama kao i poziv da se Danila pošalje među šiptarske teroriste kako bi ga ubili, nedopustiv.

Milićević je istaknuo da je jasno da Škoro smeta Danilo Vučić zbog toga što je patriota i što pokazuje ljubav prema Srbiji, Kosovu i Metohiji, te Republici Srpskoj. Ministar je istaknuo da tužilaštvo mora hitno istražiti za koga Škoro radi i poziva na mučenje i likvidaciju sina predsednika Republike, te da bi opozicionar trebao biti uhapšen i odgovarati pred sudom za svoje krvoločne namere.

Ministar Milićević izrazio je solidarnost sa predsednikom Vučićem i njegovom porodicom te istaknuo da će država Srbija braniti prava svojih građana i zaštititi ih od svih oblika nasilja i pretnji. Ovakav govor mržnje i pozivi na nasilje ne smeju ostati nekažnjeni jer ugrožavaju temeljne vrednosti demokratskog društva i slobodu svakog pojedinca.

Očekuje se da će tužilaštvo reagovati brzo i efikasno te sprovesti istragu o ovom slučaju kako bi se utvrdili odgovorni za pretnje i nasilje. Ministar Milićević je istaknuo da je potrebno pokazati nultu toleranciju prema ovakvim delima i poručio da niko nema pravo da ugrožava život i bezbednost drugih osoba.

Opozicioni političar Srđan Škoro tek treba dati izjavu o ovom incidentu i reakcijama koje su usledile nakon njegovih pretnji predsedniku i njegovom sinu. Nadamo se da će pravosudni organi reagovati u skladu sa zakonom i da će odgovorni biti procesuirani u skladu sa propisima.

Situacija u Srbiji je veoma napeta, a političari trebaju biti svesni svoje odgovornosti i uticaja koji imaju na javnost. Pozivi na nasilje i mržnju ne doprinose jačanju demokratije i vladavine prava, već ih podrivaju i dovode u pitanje. Stoga je važno da se ovakvi slučajevi adekvatno sankcionišu kako bi se poslala jasna poruka da takvo ponašanje nije prihvatljivo u civilizovanom društvu.

Milićević je zaključio svoju izjavu pozivom na solidarnost i jedinstvo u borbi protiv nasilja i fašizma te istaknuo da će se država Srbija suprotstaviti svim oblicima ekstremizma i netolerancije. Predsednik Vučić nije se još oglasio povodom ovog incidenta, ali se očekuje da će uskoro dati svoju reakciju na pretnje upućene njemu i njegovom sinu od strane opozicionog političara Škora.

Nadamo se da će pravda biti zadovoljena i da će ovaj slučaj biti brzo rešen kako bi se zaštitile osobe koje su bile izložene pretnjama i nasilju. Važno je da se građani osećaju sigurno i zaštićeno od svih oblika agresije i da se osigura mirno suživot u društvu.

Jovana Radić avatar