Milena Dudvarski najbolja ženska uloga! Učenici 14. gimnazije izveli predstavu za pomoć maturantima Zanatske škole (FOTO/VIDEO)

Milan Petrović avatar

Učenici dramske sekcije 14. beogradske gimnazije su danas izveli predstavu „Igraj Crnjanskog“ u humanitarne svrhe kako bi pomogli svojim vršnjacima, maturantima srednje Zanatske škole u Beogradu. Direktorka Zanatske škole Vesna Leontijević je naglasila da obrazuju decu sa poteškoćama u razvoju i istakla važnost njihovog uključivanja u društvo. Učenici 14. gimnazije su bili gosti Zanatske škole, a direktorka Marija Miletić je istakla da neguju empatiju, društvenu odgovornost i svestranost, te da su učenici dramske sekcije pokazali nesebičnost i spremnost da pomognu.

Predstava je izvedena pred brojnom publikom, a prilici su se odazvali i predstavnici medija. Atmosfera je bila vesela i inspirativna, a učenici su pokazali svoj talenat i spretnost na sceni. Učenici su se trudili da na najbolji način prikažu dela Miloša Crnjanskog, čime su dodatno oduševili prisutne.

Ova akcija je deo šireg projekta društvene odgovornosti i solidarnosti, koji se sprovodi u školama širom Srbije. Učenici su se trudili da podignu svest o potrebama dece koja se suočavaju sa različitim izazovima i poteškoćama u razvoju. Njihov doprinos je bio značajan, kako u materijalnom, tako i u moralnom smislu.

Direktorka Zanatske škole Vesna Leontijević je istakla važnost ovakvih inicijativa i podršku koju su dobili od učenika 14. gimnazije. Ona je naglasila da je saradnja između škola ključna za stvaranje inkluzivnog društva koje brine o svim svojim članovima. Učenici su kroz ovu akciju pokazali da su spremni da se angažuju i da pruže podršku onima kojima je to potrebno.

Direktorka 14. gimnazije Marija Miletić je također pohvalila rad učenika i istakla da su njihova dela pokazatelj njihove dobre volje i spremnosti da se angažuju u humanitarnim akcijama. Ona je naglasila da će škola nastaviti sa ovakvim projektima i podržavati inicijative koje doprinose boljitku zajednice.

Učenici su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku da pomognu svojim vršnjacima i da kroz umetnost doprinesu boljem razumevanju i prihvatanju različitosti. Oni su istakli da su srećni što su deo ovakve akcije i što su mogli da doprinesu boljem životu drugih ljudi.

Ovaj događaj je bio prilika da se pokaže solidarnost među mladima i da se podstakne društvo da se više angažuje u rešavanju problema sa kojima se suočavaju najugroženiji članovi zajednice. Učenici su pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost i da se aktivno uključe u rešavanje aktuelnih problema.

Učenici su pokazali da su talentovani i posvećeni svojoj umetnosti, te da su spremni da svoje talente i veštine koriste za dobrobit drugih. Njihova predstava je bila uspešna i inspirativna, a publika je bila oduševljena njihovim nastupom.

Na kraju, ova akcija je pokazala snagu solidarnosti među mladima i važnost društvene odgovornosti. Učenici su pokazali da su spremni da se angažuju u rešavanju problema i da pruže podršku onima kojima je to potrebno. Njihova predstava je bila izuzetno dobro primljena, a svi prisutni su se složili da su učenici 14. gimnazije pokazali izuzetan talenat i posvećenost u borbi za bolje sutra za sve članove zajednice.

Milan Petrović avatar