Melem dekice travara sa Zlatibora za vene i kapilare

Milan Petrović avatar

Dugotrajno sjedenje može uzrokovati probleme poput proširenih vena, bolnih zglobova i pucanih kapilara. Ovi problemi su sve češći u modernom svijetu gdje većina ljudi provodi sate sjedeći ispred računara ili televizora. Proširene vene i pucani kapilari ne samo da utječu na estetiku vaših nogu, već mogu biti i vrlo bolni. Bolni zglobovi dodatno otežavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti, pa mnogi traže rješenje u prirodnim pripravcima.

Jedno od rješenja za ove tegobe dolazi od travara sa Zlatibora. Njihov prirodni melem se koristi prije spavanja, a preporučuje se minimalno sedam dana za najbolje rezultate. Recept za ovaj melem je jednostavan, ali vrlo efikasan u ublažavanju bolova i smanjenju vidljivosti kapilara.

Sastojci za pripremu melema uključuju izmrvljeni lovorov list, svježi ružmarin i maslinovo ulje. Sastojci se kuhaju na pari oko 20 do 30 minuta, a nakon kuhanja smjesa neće biti masna i neće ostavljati tragove na odjeći, a miris će biti prijatan.

Melem se nanosi prije spavanja, a za najbolje rezultate, preporučuje se korištenje minimalno sedam dana. U slučaju otečenih nogu i bolnih zglobova, melem se može nanositi i na drugi ili treći dan, ili kada su simptomi najizraženiji. Olakšanje je primjetno, a redovitom upotrebom vidljivost kapilara se znatno smanjuje.

Za postizanje najboljih rezultata preporučuje se izbjegavanje agresivnih pilinga i kupanja vrelom vodom, jer to može pogoršati stanje vena i kapilara. Redovita upotreba melema pomaže u održavanju zdravlja nogu i smanjenju bolova i oteklina.

Prirodni melem od travara sa Zlatibora jednostavan je za pripremu i upotrebu, ali pruža izvanredne rezultate u borbi protiv problema uzrokovanih dugim sjedenjem. Isprobajte ovaj melem i uvjerite se sami u njegovu učinkovitost.

Uz to, možete pratiti sve vijesti iz Srbije i svijeta putem našeg Telegram kanala te instalirati našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam, vest koja vredi. Pratite nas i na društvenim mrežama.

Milan Petrović avatar