Marku koji je sekirom ubio dedu i njegovu sestru danas nastavljeno suđenje, sud usvojio primedbe i naredio novo veštačenje

Milan Petrović avatar

Danas je nastavljeno suđenje Marku P. (30) iz Zmajeva koji je pre dve godine sekirom ubio svog dedu i njegovu sestru. Sud je usvojio primedbe stručnog savetnika i naredio novo veštačenje. Marko je doveden u somborski Viši sud iz pritvora koji mu je produžen do 29. avgusta. Na današnjem suđenju saslušan je svedok, a pročitano je i izjašnjenje veštaka iz Beogradske Specijalne zatvorske bolnice.

Usvojen je predlog odbrane za novo psihijatrijsko veštačenje, a glavni pretres je odložen dok se ne dobiju novi nalazi i mišljenja veštaka. Pritvor Marku P. je produžen do 24. avgusta zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela za koje mu preti zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Suđenje je počelo iznova zbog izmene u sastavu sudskog veća. U okviru dokaznog postupka su izvedeni dokazi čitanjem pisane dokumentacije iz spisa predmeta, iskazi svedoka, nalazi veštaka trasologa i veštaka iz oblasti sudske medicine. Između ostalog, saslušan je i veštak psihijatar Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, kao i stručni savetnik iz oblasti neuropsihijatrije i specijalista sudske psihijatrije.

Dvoje starih ljudi je usmrćeno udarcima sekirom, a policija je u kući zatekla stravičan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran do neprepoznatljivosti. Marko je bio osumnjičen za ova ubistva, a njegova supruga je prijavila nestanak oca Dragana. Mediji su preneli da su nadzorne kamere snimile Marka kako izlazi iz kuće nakon dvostrukog ubistva, ali se vraća šest sati kasnije i iznosi sekiru iz kuće.

Pritvor Marku P. je produžen zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela za koje mu preti zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Nakon novih nalaza i mišljenja veštaka, sud će odrediti dalji tok suđenja.

Ovo je veoma težak slučaj dvostrukog ubistva koje je šokiralo Zmajevo i okolinu. Svi čekaju pravdu da bude zadovoljena i da počinioci budu adekvatno kažnjeni. Sudski procesi u ovakvim slučajevima su važni kako bi se osiguralo da svi zločini budu procesuirani i da žrtve dobiju pravdu.

Očekuje se da će istraga i suđenje biti temeljiti kako bi se sa sigurnošću utvrdile okolnosti ovih strašnih zločina i da će pravda biti zadovoljena. Svi čekaju da se sazna istina o tome šta se tačno desilo te kobne noći pre dve godine u domu ovih nesrećnih žrtava. Nadamo se da će sudski proces doneti pravdu i da će počinilac biti adekvatno kažnjen za ove strašne zločine.

Milan Petrović avatar