Luj Viton dolazi u Srbiju Beograd

Milan Petrović avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Parizu na poslovnom Savetu Francuska – Srbija istaknuo da Srbija ima stabilne javne financije te da je zemlja unapredila svoj rejting, što ih sada dovodi korak bliže dobivanju investicijskog rejtinga. Vučić je također najavio dolazak kompanije Luj Viton u Srbiju, što bi bio veliki korak naprijed za zemlju.

Na sastanku u Parizu, gdje su bili prisutni predstavnici francuskih poslovnih udruženja kao što su Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International, kao i predstavnici francuskih kompanija, Vučić je istaknuo da vjeruje kako će Srbija imati investicijski rejting u glavnom gradu za dvije godine.

Dolazak kompanije Luj Viton u Srbiju predstavlja veliku priliku za zemlju, a Vučić se nada da će ovaj korak privući i druge velike kompanije da ulože u Srbiju. Francuske kompanije su također iskazale veliko interesovanje za suradnju sa Srbijom, što je još jedan pozitivan znak za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Osim poslovnih razgovora, posjet predsjednika Vučića Parizu protekao je uz najviše državne počasti, a dočekan je u Jelisejskoj palači uz prisustvo Republikanske garde. Ovo je bio dio zvanične posjete predsjednika Srbije Parizu, gdje ga je očekivala niz sastanaka sa francuskim dužnosnicima i poslovnim liderima.

Srbija radi na jačanju svojih ekonomskih odnosa s Francuskom te privlačenju investicija u zemlju kako bi osigurala dalji ekonomski rast i razvoj. Dolazak kompanije Luj Viton otvara nove mogućnosti za suradnju i investicije, a Vučić je optimističan u vezi s budućnošću suradnje između Srbije i Francuske.

Sastanak poslovnog Savjeta Francuska – Srbija u Parizu predstavlja važan korak naprijed u jačanju suradnje između ove dvije zemlje te otvara put za dalje poslovne i ekonomske projekte. Ovaj sastanak je bio prilika za razmjenu ideja, iskustava i planova za budućnost te za stvaranje novih poslovnih mogućnosti za obje strane.

Srbija se nastavlja razvijati kao atraktivno odredište za investicije te radi na stvaranju boljeg poslovnog okruženja kako bi privukla još više stranih ulaganja. Dolazak kompanije Luj Viton u zemlju je veliki korak naprijed u tom smjeru te predstavlja potvrdu povjerenja u srpsko tržište i potencijale za dalji ekonomski rast.

Milan Petrović avatar