Izložba i predstavljanje monografije u Klubu RTS

Tamara Nikolić Avatar

U utorak, 13. februara u 18 sati, u RTS Klubu u zgradi Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske ulice, biće održano otvaranje izložbe fotografija i predstavljanje monografije “Sećam se 2” Dragoljuba Zamurovića, a o njegovom stvaralaštvu će govoriti fotograf i prijatelj Imre Sabo.

Fotografija-monografija sadrži 277 radova, raspoređenih u dve celine. Zamurović je završio osnovne i postdiplomske studije iz oblasti arhitekture, nakon čega je započeo karijeru profesionalnog fotoreportera 1979. godine u “Ilustrovanoj politici”. Bio je stalno akreditovani fotoreporter u francuskoj agenciji “Gama”, a njegove fotografije su objavljene u 200 svetskih časopisa i novina, među kojima su “Tajm”, “Lajf”, “Njujork tajms”, “Independent”, itd. On je autor 18 foto-monografija, od kojih su neke objavljene u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Italiji, Nemačkoj, Engleskoj, SAD, Japanu, Rusiji, Kazahstanu i Kanadi. Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada, plaketa i diploma. Za foto-monografiju “Sećam se” dobio je nagradu ULUPUDS-a na Sajmu knjiga prošle godine. Izložba u RTS Klubu će biti otvorena do 29. februara.

Dragoljub Zamurović je do sada ostvario značajan uspeh u oblasti fotografije. Rođen 1947. godine, završio je osnovne i postdiplomske studije iz oblasti arhitekture, nakon čega je posvetio svoju karijeru fotografiji. Veoma uspešan i priznat u svetu, postao je stalno akreditovani fotoreporter u Francuskoj agenciji “Gama”, a njegove fotografije su višestruko objavljene u prestižnim svetskim časopisima i novinama. Autor je čak 18 foto-monografija, od kojih su neke objavljene širom sveta, a neke i u našoj zemlji.

U periodu od 13. februara do 29. februara, svi zainteresovani će imati priliku da posete izložbu u RTS Klubu i pogledaju dela ovog talentovanog fotografa. Ono što monografiju “Sećam se 2” čini posebnom su 277 radova koji su podeljeni u dve celine, a sam autor je dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Za svoj rad, dobio je nagradu ULUPUDS-a na Sajmu knjiga prošle godine.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 29. februara, a prilika je da se upoznate sa fotografijama ovog talentovanog umetnika i da uživate u njegovim delima. Ne propustite priliku da posetite ovu izložbu i da se upoznate sa nekim od najboljih dela Dragoljuba Zamurovića. Ova izložba će svakako biti događaj koji se ne sme propustiti za sve ljubitelje umetnosti i fotografije. Neke od fotografija će vas sigurno ostaviti bez daha svojom lepotom i dubinom poruke koju prenose.

Dragoljub Zamurović je jedan od najcenjenijih fotografa u Srbiji i širom sveta. Njegov rad postao je deo brojnih međunarodnih izložbi i publikacija. Njegova foto-monografija “Sećam se 2” je samo još jedan dokaz njegovog izuzetnog talenta i umetničke vrednosti. Svi koji budu imali priliku da posete izložbu u RTS Klubu će imati priliku da se uvere u to i da uživaju u lepoti njegovih fotografija.

Otvaranje izložbe biće prilika da se upoznate sa radom ovog vrhunskog fotografa i da čujete više o njegovom stvaralaštvu. Imre Sabo, fotograf i prijatelj, će govoriti o delima Dragoljuba Zamurovića i njihovom značaju u svetu fotografije.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije da biste bili u toku sa svim aktuelnostima i događajima na umetničkoj sceni. Ne propustite priliku da se upoznate sa radom Dragoljuba Zamurovića i da uživate u lepoti njegovih fotografija.

Tamara Nikolić Avatar