„IMA MNOGO MOMAKA KOJI ŽELE DA SRBIJA BUDE BEZBEDNA!“ Žandarm-heroj izašao iz bolnice, URUČENA MU PLAKETA ZA IZUZETAN DOPRINOS! (VIDEO)

Milan Petrović avatar

Počasni prijem za žandarma Miloša Jevremovića održan je u zgradi Odreda Žandarmerije u Beogradu, gdje je dočekan od strane ministra policije Ivica Dačića. Jevremović je u svom obraćanju zahvalio predsjedniku Vučiću na posjeti, ističući i važnost ostalih kolega koji rade na sigurnosti Srbije. Ministar policije je također pohvalio Jevremovićevo herojstvo u nesreći, ističući važnost spašenog života. Predsjednik Vučić je najavio odlikovanje Jevremovića, a ministar je najavio smanjenje stupnja opasnosti s crvene na žutu razinu nakon akcije protiv terorista. Tokom akcije, privedeno je nekoliko osoba povezanih s terorističkom grupom Vehabija, a Jevremović se uspješno obranio od napadača.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je 29. juna ispred izraelske ambasade u Beogradu, gdje je bio napadnut samostrelom od strane napadača Miloša Žujovića. Jevremović je uspio se obraniti pucanjem, te je zarobljeni napadač preminuo od zadobijenih ozljeda. Predsjednik Vučić najavio je odlikovanje Jevremovića, dok su zvaničnici pohvalili njegovu hrabrost u sprječavanju većeg napada.

Roditelji napadača izrazili su žaljenje zbog situacije, ističući da su pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi spasili sina. Majka napadača izrazila je duboko žaljenje zbog događaja, te izrazila brigu za svoje unuke. Nositelj terorističkog napada bio je mladić koji je prešao na islam, te se sumnja da je bio povezan s terorističkim organizacijama.

Ukupno, situacija je završena s uspjehom uz istaknute pohvale za hrabrost i spremnost pripadnika Žandarmerije u rješavanju terorističkih prijetnji. Ministar policije istaknuo je važnost daljnjeg praćenja aktivnosti povezanih s terorizmom, dok predsjednik Vučić najavljuje dodjelu odlikovanja za žandarma Jevremovića.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: