Ima li zabrane izvoza ulja u Crnu Goru iz Srbije?

Milan Petrović avatar

Ministar trgovine Tomislav Momirović demantirao je tvrdnje o zabrani izvoza ulja u Crnu Goru i nazvao ih nekorektnim napadom i manipulacijom. Ministar je naglasio da nema problema sa izvozom ulja u Crnu Goru te da se trenutno pregledavaju zalihe kako bi se osiguralo dovoljno ulja za građane u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Prethodno su crnogorske Vijesti objavile da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „usmeno zabranio izvoz ulja iz Srbije u Crnu Goru“. Ministar Momirović je ovo negirao i istakao da je jasno informisao ministra ekonomskog razvoja Crne Gore o situaciji.

Ovakve optužbe dolaze u kontekstu konstantne kampanje koja se vodi iz Crne Gore, usmerena ka predsedniku Aleksandru Vučiću i Republici Srbiji. Ministar Momirović istakao je da je ova kampanja nekorektna i manipulativna te da je potrebno sagledati činjenice pre donošenja zaključaka.

Na kraju, Ministarstvo trgovine napominje da će pratiti situaciju i obezbediti dovoljne količine ulja za građane Srbije u slučaju eventualnih poremećaja na tržištu. Ministar Momirović takođe naglašava da su tvrdnje o zabrani izvoza ulja neosnovane i poziva na objektivno i istinito informisanje.

Sve ovo se dešava u trenutku kada su odnosi između Srbije i Crne Gore već napeti zbog različitih političkih pitanja. Ministar Momirović stoga poziva na mirno rešavanje problema i dijalog kako bi se izbegla dalja eskalacija sukoba.

U međuvremenu, javnost prati dalji razvoj situacije i reakcije zvaničnika iz obe zemlje. Ministarstvo trgovine obećava transparentnost i odgovorno postupanje u rešavanju ovog pitanja.

Milan Petrović avatar