Holandija neverovatnim preokretom nad Turskom izborila meč sa Engleskom

Aleksandar Vuković avatar

Fudbalska reprezentacija Holandije uspela je da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj pobedivši Tursku sa 2:1 nakon preokreta. Turska je dominirala u prvom poluvremenu i postigla gol u 35. minutu preko Akajdina, ali je Holandija uspela da se vrati u drugom poluvremenu. De Fraj je izjednačio u 71. minutu, a Gakpa je postigao pobedonosni gol u 76. minutu. Holandija će igrati u polufinalu protiv Engleske, dok će drugi par činiti Španci i Francuzi. Holanđani su imali nekoliko prilika do kraja utakmice, dok su Turci propustili svoje šanse. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Holandije.

Inače, Holandija je lako prošla Rumuniju sa 3:0 u osmini finala, dok je Turska pobedila Austriju sa 2:1. Pobednik ovog duela, Holandija ili Turska, će se suočiti sa Engleskom u polufinalu.

Sastavi timova su bili sledeći: Holandija – Verbrugen, Damfriz, De Fraj, Van Dajk, Ake, Shouten, Simons, Rajnders, Bergvajn, Depaj, Gakpo; Turska – Gunok, Muldur, Ajhan, Akajdin, Bardakdži, Kadioglu, Jilmaz, Ozdžan, Čalhanoglu, Jildiz, Guler.

Utakmica je bila dinamična sa mnogo prilika sa obe strane. Holandija je uspela da se izbori za pobedu i plasira u polufinale, gde će se boriti za mesto u finalu Evropskog prvenstva. Navijači su bili oduševljeni igrom svoje reprezentacije i nadaju se uspehu u nastavku takmičenja.

Što se tiče drugih polufinalnih parova, Španija će se sastati sa Francuskom, dok je atmosfera na prvenstvu sve uzavrela. Očekuje se da će ostale utakmice biti izuzetno uzbudljive, a navijači su spremni da pruže podršku svojim omiljenim timovima.

Holandija je pokazala izuzetnu igru i karakter u pobedi protiv Turske, a sada se fokusira na naredni meč protiv Engleske. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju rasplet ovog takmičenja i nadaju se iznenađenjima i sjajnim fudbalskim trenucima. Poslednji trenuci utakmice doneli su uzbuđenje i napetost, ali je Holandija na kraju izašla kao pobednik. Srećom, timovi su se borili fer i sportski, što je dodatno doprinelo lepoti ovog takmičenja.

Evropsko prvenstvo u fudbalu pruža neizvesnost i uzbuđenje, a Holandija je pokazala svoju sposobnost da se izbori sa jakim protivnicima i ostvari uspeh. Pobeda nad Turskom donela je radost i ponos navijačima širom sveta, a sada se navijači sa nestrpljenjem bude nade za naredne utakmice. Holandija je pokazala svoju snagu i kvalitet, a sada je na korak do finala Evropskog prvenstva. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju nastavak takmičenja i nove uzbuđujuće utakmice.

Aleksandar Vuković avatar