Goran Vesić položio kamen temeljac za izgradnju ritejl parka u Šidu

Milan Petrović avatar

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić je danas položio kamen temeljac za izgradnju „Nova Retail park“ u Šidu. U ovom novom tržnom centru planira se otvaranje 250 novih radnih mesta, a ukupno će biti uloženo 15 miliona evra. Vesić je istaknuo da je ova investicija izuzetno važna i značajna za lokalnu zajednicu. Iako se možda ne radi o projektima poput izgradnje autoputa ili brze saobraćajnice, ovakvi objekti imaju veliki utjecaj na život građana tog područja.

Vesić je naglasio svoje zadovoljstvo što može prisustvovati otvaranju ovakvih objekata koji će pridonijeti razvoju zajednice i poboljšati kvalitetu života stanovnika. On je istaknuo da ova investicija nije važna samo zbog novih radnih mjesta koje će otvoriti, već i zbog doprinosa lokalnoj ekonomiji i privredi. Ovo je još jedan korak ka jačanju lokalne zajednice i stvaranju boljeg okruženja za sve stanovnike.

„Nova Retail park“ će ponuditi raznovrsne sadržaje i trgovine koje će zadovoljiti potrebe i želje svih građana. Ovaj centar će biti mjesto okupljanja i druženja za lokalnu zajednicu, te će pružiti nova radna mjesta koja će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti u regiji. Osim toga, ovakve investicije su važne jer doprinose opće boljem stanju ekonomije i razvoju lokalne infrastrukture.

Investicije poput ove su ključne za razvoj malih zajednica poput Šida. Nova radna mjesta koja će biti otvorena pružit će priliku za zapošljavanje mladim ljudima i povećati standard života u regiji. Osim toga, investicije poput „Nova Retail park“ potiču i druge investitore da ulože u ovu regiju, što će dalje poboljšati gospodarsku situaciju i privući nove tvrtke i poslove.

Vesić je istaknuo da je ova investicija rezultat suradnje s lokalnom zajednicom i da je odgovor na potrebe građana. Ovaj tržni centar će pružiti različite sadržaje i opcije za kupovinu, a bit će i mjesto gdje će se održavati razni događaji i manifestacije za stanovnike Šida i okolnih naselja. Očekuje se da će „Nova Retail park“ postati nova središnja mjesta za kupovinu i zabavu u regiji, te privući brojne posjetitelje i turiste.

Ova investicija će imati pozitivan utjecaj na cjelokupnu ekonomiju lokalne zajednice. Novi poslovi i prilike za poduzetnike će stvoriti pozitivnu klimu za razvoj malih i srednjih poduzeća u regiji. Osim toga, otvaranje ovakvih objekata potiče trgovinu i stvara veću konkurenciju, što rezultira nižim cijenama i boljom ponudom za potrošače.

„Nova Retail park“ će biti moderan tržni centar koji će ponuditi različite brandove i trgovine koje će zadovoljiti potrebe svih kupaca. Osim toga, centar će imati i restorane, kafiće i druge sadržaje za posjetitelje koji žele provesti ugodno vrijeme u njemu. Uz to, planira se organiziranje raznih događanja i promocija koje će dodatno privući posjetitelje i stvoriti pozitivnu atmosferu u cjelokupnoj zajednici.

Ukupna vrijednost ove investicije je izuzetno važna za razvoj lokalne zajednice i poboljšanje kvalitete života stanovnika. Ova investicija će pridonijeti jačanju gospodarstva i privlačenju novih investitora, te će stvoriti nova radna mjesta i prilike za zapošljavanje. Ministar Vesić je izrazio svoje zadovoljstvo što može biti dio ovog projekta i pridonijeti boljoj budućnosti regije.

Ukupno gledano, izgradnja „Nova Retail park“ u Šidu je važan korak ka razvoju lokalne zajednice i stvaranju boljeg okruženja za sve stanovnike. Ova investicija će imati pozitivan utjecaj na ekonomiju, turizam i trgovinu u regiji, te će pridonijeti stvaranju ljepše i prosperitetnije zajednice. Svi građani Šida će imati priliku uživati u novim sadržajima i trgovinama, te uživati u boljem kvalitetu života koji će im ovaj tržni centar pružiti.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: