(FOTO) Bruka i sramota! Ideolog đilasovaca Vesna Pešić poručuje: Moramo se osloboditi srpskog identiteta koji ubija!

Jovana Radić Avatar

Vesna Pešić, poznata simpatizerka ideologije Dragana Đilasa, ponovno je izazvala kontroverzu svojom nedavnim postom na društvenim mrežama. Kao i u prošlim slučajevima, njen post nije bio u skladu sa srpskim identitetom, što je izazvalo osude i negativne reakcije među javnošću.

Pešić je napisala: “Koliko ja znam još iz detinjstva, Srbi i Rusi slave Božić 7. januara, a danas je Badnje veče i jede se ona grozna papula. Pokušavala sam preko mekih veza da se i ovde slavi Božić 25. decembra, dobila odgovor da napadam srpski identitet. Pa, tog identiteta i treba da se oslobodimo. Ubija.”

Ova objava izazvala je negativne reakcije jer se Pešić jasno izražava protiv srpskog identiteta i Božića koji se tradicionalno slavi. Ovakve izjave su naišle na osude širom društva i izazvale ozbiljne reakcije ljutitih građana.

Ovo nije prvi put da Pešić izaziva kontroverze svojim izjavama. Ona je poznata po svojim ekstremnim stavovima i često izaziva negativne reakcije svojim tvitovima. Kao simpatizerka ideologije Dragana Đilasa, Pešić se često ističe svojim protivljenjem trenutnoj vlasti. Međutim, njene izjave često prelaze granice prihvatljivosti i izazivaju osudu.

Ovaj incident izazvao je reakcije raznih političkih i društvenih grupa. Mnogi su osudili Pešićeve izjave kao neprihvatljive i uvredljive za srpski narod. Istaknute ličnosti iz političkog života također su se oglasile osudivši Pešićeve stavove.

Iz Inicijative mladih Srbije stiglo je saopštenje u kojem osuđuju Pešićeve uvrede srpskog identiteta i Božića. “Nedopustivo je da se javne ličnosti poput Vesne Pešić nepoštovanjem prema srpskoj tradiciji i identitetu, vređajući vernike i provocirajući sukobe”, navodi se u saopštenju.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti također je osudio Pešićeve izjave. “Smatramo da je nedopustivo da javne ličnosti šire takvu vrstu netrpeljivosti i vređaju identitet i veru drugih ljudi. Očekujemo da se javne ličnosti odgovorno ponašaju i promovišu toleranciju i poštovanje različitosti”, navodi se u saopštenju.

Ovakvi incidenti izazivaju zabrinutost u društvu i pokazuju potrebu za promovisanjem tolerancije i razumevanja među građanima. Pešićeve izjave su samo jedan od primera netolerantnosti i negiranja tradicije i identiteta, što može voditi daljem polarizaciji i konfliktima u društvu.

Nakon oštrih osuda javnosti, Vesna Pešić se oglasila izvinjenjem putem društvenih mreža. “Izvinjavam se svima koje sam uvredila svojim nedavnim tvitom. Moje reči nisu bile u skladu sa onim u šta verujem i preispitaću svoje stavove kako se ovako nešto više ne bi ponovilo”, napisala je Pešić.

Ovim izvinjenjem Pešić pokušava umanjiti štetu izazvanu njegovim nedavnim tvitom. Međutim, mnogi smatraju da je njeno izvinjenje nedovoljno i da je potrebno da se konkretno izvini srpskom narodu i vernicima koje je uvredila svojim izjavama.

Ovaj incident izazvao je ozbiljnu polemiku u društvu i pokazao potrebu za promovisanjem tolerantnog i poštovanjem odnosa među građanima. Također, istaknuo je važnost odgovornog i promišljenog izražavanja javnih ličnosti, koje imaju veliki uticaj na društvo.

U zaključku, Vesna Pešić je još jednom izazvala kontroverzu svojim nedavnim tvitom, koji je izazvao osude i negativne reakcije u društvu. Njene neprimerene izjave su naišle na osudu širom javnosti, a njen pokušaj izvinjenja nije umanjio štetu koju je nanela svojim postupkom. Ovaj incident pokazao je potrebu za promovisanjem tolerantnog i poštovanjem odnosa među građanima, kao i odgovorno izražavanje javnih ličnosti.

Jovana Radić Avatar