Ford smanjio cijene električnog F-150 Lightninga

Milan Petrović avatar

Ford F-150 Lightning, poznat po svojoj električnoj snazi i performansama, postao je sada pristupačniji za potencijalne kupce. Američki proizvođač automobila smanjio je cijene ovog električnog kamioneta za čak 7.5%, nakon što su cijene porasle u januaru. Sada su cijene vraćene na približan nivo iz decembra 2023.

Najveće smanjenje cijene odnosi se na verziju F-150 Lightning Flash, koja ima impresivan domet od 515 km. Cijena ove verzije sada je smanjena za 5.500 dolara, te sada startuje od 67.995 dolara. Lightning XLT verzija smanjena je za 2.000 dolara, dok Lariat model sada košta 2.500 dolara manje, sa početnom cijenom od 76.995 dolara.

Ford je objasnio da će ova smanjenja pomoći modelu da se prilagodi tržištu kako bi postigao optimalnu kombinaciju rasta prodaje i vrijednosti za kupca. Ova nova cjenovna politika trebala bi pomoći u privlačenju novih kupaca koji su zainteresirani za električna vozila, ali su cijene dosad bile previsoke.

„F-150 Lightning je već privukao mnogo pažnje svojim performansama i inovacijama, a sada postaje još privlačniji i dostupniji široj publici. Vjerujemo da će ovaj potez povećati interes kupaca za naš električni kamionet“, istakao je predstavnik tvrtke Ford.

Električna vozila postaju sve popularnija širom svijeta, a Ford se trudi da ostane u korak sa tom trendom nudeći atraktivne mogućnosti za svoje kupce. F-150 Lightning, sa svojim snažnim performansama, dugim dometom i modernim dizajnom, postaje sve privlačniji izbor za one koji žele uživati u vožnji bez emisija štetnih gasova.

Smanjenje cijena F-150 Lightning kamioneta dolazi u vrijeme kada potražnja za električnim vozilima raste, a konkurencija postaje sve jača. Ford se nada da će ovaj potez pomoći u povećanju prodaje i osigurati svoje mjesto na tržištu električnih vozila.

Uz to, Ford radi i na proširenju svoje mreže punjača za električna vozila kako bi olakšao vozačima punjenje njihovih električnih vozila širom zemlje. Sve ove inicijative trebale bi doprinijeti popularizaciji električnih vozila i smanjenju emisija štetnih plinova u okolišu.

F-150 Lightning, sa svojim impresivnim performansama, dugim dometom i atraktivnim dizajnom, postaje sve primamljiviji izbor za one koji traže električno vozilo. Smanjenje cijena ovog modela samo će dodatno poboljšati njegovu poziciju na tržištu i privući nove kupce.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju električnog kamioneta, sada je pravo vrijeme da istražite mogućnosti koje nudi Ford F-150 Lightning. Sa smanjenim cijenama i impresivnim performansama, ovaj kamionet može biti savršen izbor za vas. Ne propustite priliku da postanete dio električne revolucije i uživate u vožnji bez emisija štetnih gasova.

Milan Petrović avatar