Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu obeležava 50 godina rada

Milan Petrović avatar

SVEČANA proslava u Novom Sadu povodom pola veka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, uz prisustvo brojnih zvanica, obeležena je na svečan način. Pored proslave jubileja, otvorena je i šesta Međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Vežbanje i kvalitet života Eqol 2024“, na kojoj učestvuje preko 300 stručnjaka iz 40 zemalja.

Ministar sporta Zoran Gajić, koji je nekada predavao na ovom fakultetu, čestitao je domaćinima na jubileju i istakao važnost kontinuiranog napretka obrazovne institucije. Dr. Patrik Drid, dekan fakulteta, istakao je da je ovo izuzetan dan za pogled u budućnost, a gradonačelnik Milan Đurić naglasio je ulaganje grada u sport kao najbolju investiciju.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu, dr. Dejan Madić, istakao je važnost sporta za zdravlje, dok je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, profesorka dr. Marijana Dukić-Mijatović, otvorila Međunarodnu naučnu konferenciju ističući značaj projekata koji promovišu zdrav način života.

Učesnici konferencije dolaze iz različitih zemalja i srodni su obrazovnim institucijama kako bi razmenili znanje i iskustva. Partneri konferencije su institucije iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske, a gosti dolaze i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Kine, Portugala, Crne Gore, Turske i drugih zemalja.

Milan Petrović avatar