Eter čeka ETF, raste duplo više od bitkoina

Milan Petrović Avatar

Eter je kriptovaluta sa jakim rastom u poslednjih godinu dana, što je dovelo do povećanog interesa ulagača, ali i povećane potražnje. Trenutno se čeka izdavanje prvih ETF fondova koji će omogućiti kupovinu i prodaju ove kriptovalute. Američka Komisija za vrednosne papire (SEC) nedavno je odobrila da se na berzi kotiraju akcije 11 fondova među kojima su i oni napravljeni od strane klasičnih finansijskih imovina. To je dovelo do poremećaja u tržištu jer se očekuje da će i eter dobiti svoj prvi ETF sredinom ove godine.

Igor Mirković, specijalista za kripto tržište u prvoj domaćoj kripto menjačnici ECD.rs, ističe da su svi ti koraci ka tokenizaciji i budućnosti digitalnih finansija, te ukazuje da je eterijum na putu da postane dominantna kriptovaluta na tržištu. Njegova mreža dominira mrežom decentralizovanih digitalnih finansija sa čak 80% i postaje važan u segmentima kripto industrije. Očekuje se da će eter rasti u vrednosti i da će preteći bitkoin kao najvažniju kriptovalutu.

Međutim, ulaganje u kriptovalute još uvek nosi sa sobom veliki rizik, kao što ističe poznati srpski berzanski stručnjak Vladimir Đukanović. On naglašava da kriptovalute i dalje predstavljaju visoko rizičnu špekulaciju, te da bi se ovim valutama trebali baviti samo profesionalci i oni sa ozbiljnim kapitalom. Zbog toga je potrebno bilo oprezan pristup prilikom ulaganja u eter, kao i u bilo koju drugu kriptovalutu.

Milan Petrović Avatar