Do kraja godine videće se konuture hala, u oktobru dobijamo zastavu

Milan Petrović avatar

Građani Srbije uskoro će imati priliku da vide prve konture hala u kojima će biti organizovana Međunarodna specijalizovana izložba Ekspo 2027. u Beogradu. Ova vest je potvrđena od strane v.d. generalnog direktora Građevinske direkcije Srbije, Borisa Bjelice, kao i direktora preduzeća „Ekspo 2027“, Dušana Borovčanina. Prema njihovim rečima, do kraja godine očekuje se da građani mogu videti prve strukture hala, dok se za oktobar najavljuje i dolazak zastave Ekspa, što će biti signal za početak pozivanja zemalja da učestvuju na izložbi.

Na gradilištu gde će biti smeštena ova izložba trenutno radi između 500 do 1.000 radnika dnevno, a kako radovi budu odmicali, očekuje se da će se broj radnika povećavati. Rok za završetak zone Ekspa prostira se na 25 hektara i planiran je do septembra 2026. godine, dok je zona Nacionalnog stadiona projektovana na 32 hektara i trebala bi biti završena do decembra iste godine, zajedno sa Centrom za vodene sportove.

Ova izložba predstavljaće veliki događaj za Srbiju i Beograd, pružajući priliku da se zemlja pokaže u najboljem svetlu i privuče pažnju međunarodnih partnera. Ekspo 2027 će biti prilika za razmenu ideja, tehnologija i inovacija, kao i promociju kulture i turizma. Sa velikim brojem radnika koji trenutno radi na projektu, očekuje se da će gradilište uskoro postati mesto velikog interesovanja kako među građanima, tako i među stranim posetiocima.

Ovaj veliki projekat ima za cilj da unapredi infrastrukturu grada, stvori nova radna mesta i poboljša ekonomsku situaciju u regionu. Sa brojnim hala, stadionom i centrom za vodene sportove, Beograd će postati centar pažnje tokom održavanja ove izložbe, pružajući mogućnost da se prezentuju najnoviji proizvodi i tehnologije iz različitih oblasti.

Očekuje se da će Ekspo 2027 privući veliki broj posetilaca iz različitih delova sveta, pružajući priliku da se Beograd promoviše kao moderan grad koji je spreman da se takmiči na svetskoj sceni. Pored same izložbe, planirane su i razne manifestacije, konferencije i događaji koji će dodatno doprineti promociji grada, kao i razmeni znanja i iskustava.

Sa brojnim investicijama koje se trenutno realizuju u Beogradu i Srbiji, očekuje se da će Ekspo 2027 biti još jedan korak ka unapređenju privrednog, kulturnog i turističkog sektora. Pozivaju se sve zemlje da učestvuju na ovoj velikoj izložbi, pružajući im priliku da se povežu sa lokalnim kompanijama, institucijama i organizacijama, kao i da predstave svoje proizvode, usluge i ideje široj publici.

Beograd će biti domaćin Ekspa 2027 i otvoriće svoja vrata posetiocima iz celog sveta, pružajući im priliku da vide najnovije inovacije, umetnička dela i sportska dešavanja. Sa velikim očekivanjima i ambicijama, Srbija se priprema za ovaj veliki događaj koji će promeniti sliku grada i regiona, stvarajući nove mogućnosti za razvoj i napredak.

Očekuje se da će Ekspo 2027 postati jedan od najvažnijih događaja u Beogradu i Srbiji, privlačeći pažnju globalne javnosti i postavljajući grad na mapu svetskih destinacija. Sa brojnim atrakcijama, događajima i inovacijama, Beograd će pokazati svoju sposobnost da se takmiči sa drugim svetskim metropolama, postajući centar pažnje tokom godine održavanja ove izložbe.

Sa vrednim radnicima, stručnjacima i volonterima koji rade na ovom projektu, očekuje se da će Ekspo 2027 postati mesto susreta ljudi iz različitih delova sveta, pružajući priliku za razmenu ideja, iskustava i znanja. Beograd će postati svetska prestonica kulture, inovacija i sporta, otvarajući vrata za nove poslovne mogućnosti, saradnju i razvoj.

Srbija se priprema za ovo veliko dešavanje sa posebnom pažnjom, investirajući u infrastrukturu, obrazovanje i turizam kako bi postala idealno mesto za održavanje Ekspa 2027. Sa podrškom lokalne zajednice, državnih institucija i privrednih subjekata, Beograd će biti spreman da ugosti svetske lidera, eksperte i posetioce koji će imati priliku da vide inovacije i dostignuća iz različitih oblasti.

Uzbudljivo vreme očekuje Srbiju i Beograd, jer se približava datum održavanja Ekspo 2027 i dolazak svetske elite u grad. Sa brojnim aktivnostima, događajima i iznenađenjima, Beograd će postati centar svetske pažnje, pružajući mogućnost da se pokaže u najboljem svetlu i postane lider u oblasti kulture, inovacija i sporta. Srbija će pokazati svoju sposobnost da organizuje velike događaje, privuče pažnju domaće i strane javnosti i ostavi trajan utisak na svet.

Milan Petrović avatar