Bivši trener Denvera o Jokiću i Entoniju: Nije sve crno ili belo – Vesti

Aleksandar Vuković Avatar

Legendarni NBA trener, Džordž Karl, nedavno je postao deo rasprave između Karmela Entonija i Nikole Jokića, igrača Denver Nagetsa. Rasprava se vodila oko dresa sa brojem 15, koji je Jokić dobio da nosi, a koji je nekada pripadao Entoniju.

Entoni je izrazio nezadovoljstvo što je klub dozvolio Jokiću da nosi njegov broj, iznoseći mišljenje da je to potez kluba kako bi izbrisao sve što je on uradio za Denver Nagetse. Međutim, Jokić je odmah odgovorio, ističući da je broj 15 nosio celog svog života, ne mareći za prozivke Entonija.

Ono što je iznenadilo mnoge jeste podrška koju je Karmelu pružio upravo Džordž Karl, koji je bio trener Nagetsa od 2005. do 2013. godine. Karl je izrazio razumevanje za Entonijevo nezadovoljstvo, ističući da se Karmelo dokazao u Denveru i da nije trebalo da zahteva trejd. Takođe, Karl je ukazao na “sitničavost” kluba i naglasio da ovakvi sukobi oko brojeva nisu retkost u svetu sporta.

“Džordž Karl je podržao Karmela Entonija u celoj ovoj situaciji i izneo svoje mišljenje o odnosu kluba prema igračima. Njegova podrška jeste iznenadila mnoge, ali istovremeno je i ukazala na to da su sportske rasprave i nesuglasice deo profesionalnog sporta”, izjavio je jedan od sportskih analitičara.

Kako se situacija dalje bude razvijala, ostaje da se vidi. Međutim, ova rasprava je u javnosti izazvala dosta pažnje i pokazala da su odnosi između bivših i sadašnjih igrača kluba ponekad komplikovani. Ipak, mnogi se nadaju da će ovo zatreunutno neslaganje brzo biti rešeno i da će se fokus ponovo vratiti na teren i uspehe ekipe.

Dok se čeka dalji razvoj ove situacije, navijači Denver Nagetsa ostaju uz svoj tim, nadajući se da će ova rasprava biti brzo zaboravljena, a da će se pažnja vratiti na sportske uspehe i dostignuća. Svi se nadaju da će ovo neslaganje brzo biti rešeno, a da će se tim fokusirati na osvajanje titula i pobede u budućim utakmicama.

Aleksandar Vuković Avatar