„Beogradski dani porodice” prilika da se posvetimo jedni drugima i sačuvamo naše tradicionalne vrednosti

Milan Petrović avatar

„Beogradski dani porodice” postaju tradicija: Kako ćemo provesti vreme zajedno

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, najavio je da će „Beogradski dani porodice” postati trajni deo kulturnog kalendara grada, pružajući priliku građanima da se ponovo povežu jedni s drugima i da uživaju u tradicionalnim vrednostima. Manifestacija će se održati u aprilu i maju te će obuhvatiti različite društvene aktivnosti, kulturne događaje kao što su pozorišne predstave i koncerti, a bine će biti postavljene na desetak lokacija u centru grada, od Terazijske česme do Kalemegdanske tvrđave.

Šapić je istakao da je ideja o ovoj manifestaciji nastala iz želje da se promovišu tradicionalne vrednosti i da se podstakne zajedništvo među građanima. Program je namenjen svima i sve aktivnosti su besplatne, a Grad će se potruditi da omogući svima koji žele da doprinesu da budu deo ovog događaja. Takođe, predstavio je i ideju o spajanju Kalemegdanskog parka sa Knez Mihailovom ulicom kako bi se stvorila kompaktna pešačka zona u centru grada.

Kako bi se obezbedila bezbednost tokom manifestacije, Šapić je najavio postavljanje 102 komunalno-bezbednosna objekta širom grada koji će pomagati policiji u održavanju reda i mira, posebno u blizini škola i vrtića. Istakao je da Beograd spada u jedan od najbezbednijih gradova u Evropi i svetu, te da će gradska uprava učiniti sve što je u njihovoj moći da građani osećaju sigurno.

„Beogradski dani porodice” su prilika da se uživa u lepim stvarima, da se povežemo sa svojim bližnjima i da se neguje tradicija i zajedništvo među građanima. Manifestacija će trajati dva meseca i obuhvatiće različite aktivnosti i događaje, a cilj je da se ova inicijativa pretvori u prepoznatljiv simbol Beograda. Šapić je pozvao sve građane da se pridruže i doprinesu stvaranju pozitivne atmosfere u gradu.

Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicija i da će Beograd postati prepoznatljiv po „Beogradskim danima porodice”, kao simbolu zajedništva i podrške tradicionalnim vrednostima. Uživajmo zajedno u ovim lepim događajima i budimo deo nečeg velikog i značajnog za naš grad.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: