Vučić: „Nećemo slati protestnu notu Crnoj Gori uprkos njihovom glasu za usvajanje Rezolucije o Srebrenici“

Jovana Radić avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće poslati protestnu notu Crnoj Gori uprkos njihovom glasu za usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Vučić je istakao da nije razočaran Crnogorcima, jer je to od njih očekivao. On je rekao da Crna Gora nikada ne bi glasala za usvajanje eventualne rezolucije o genocidu u Jasenovcu. Vučić je također komentirao glasanje Severne Makedonije, izjavivši da ga je više pogodilo to glasanje nego glasanje Crne Gore, te da je Grčka pokazala više kičme od Makedonije. Vučić sebe naziva „političkim vukom“ i „političkim veteranom“, te podsjeća da su svjetski političari bili zaprepašćeni glasanjem o rezoluciji u UN.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija neće Crnoj Gori poslati protestnu notu, unatoč njihovom glasanju za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Na konferenciji za medije, Vučić je rekao da ga Crnogorci u UN nisu razočarali, jer je to očekivao od njih.

„Nećemo slati protestnu notu Crnoj Gori, čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidan narod“, istakao je Vučić. On je također napomenuo da ne očekuje da Crna Gora ikada glasa za usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

„Crna Gora je već 2008. priznala nezavisno Kosovo. Oni nikada neće donijeti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, iako su sami to najavili“, rekao je Vučić.

Predsjednik je također komentirao glasanje Severne Makedonije o rezoluciji o Srebrenici, istakavši da ga je više pogodilo to glasanje od glasanja Crne Gore. „Pokazalo se da Grčka ima više kičme od Severne Makedonije“, rekao je Vučić.

On je naglasio da sebe smatra „političkim vukom“ i „političkim veteranom“, te da su svjetski političari bili zaprepašćeni glasanjem o rezoluciji u Generalnoj skupštini UN.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da su Crnogorci u UN samo ispunili svoje obveze, te da je znao da će glasati za rezoluciju. Dodao je da se ne osjeća razočarano njihovim glasom, već naprotiv, očekivao je takav ishod.

„Crnogorci su mi rekli da će glasati za. Je li iko održao opelo za one koji su priznali Kosovo? Crna Gora nikada neće donijeti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu“, istakao je Vučić.

Vučić je također komentirao glasanje Severne Makedonije, ističući da je to glasanje za njega bilo više bolno od glasanja Crne Gore. Rekao je da je više uložio u odnose sa Makedonijom te da nije bilo fer kako su glasali.

„Grčka ima više kičme od Severne Makedonije“, zaključio je Vučić.

Na kraju, predsednik je istakao da smatra da su svjetski političari bili iznenađeni glasanjem o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, te da će se Srbija i dalje boriti za očuvanje svojih interesa i ugleda u međunarodnoj zajednici.

Jovana Radić avatar