Vladimir Lučić o ukidanju platnog prometa

Milan Petrović Avatar

Generalni direktor Telekom Srbija, Vladimir Lučić, je danas iz Prištine poručio da očekuje podršku međunarodne zajednice u zaustavljanju postupka Agencije za zaštitu konkurencije protiv MTS-a, kao i u dobijanju treće licence za ovu kompaniju. Agencija Kosova za zaštitu konkurencije (AKK) je kaznila MTS sa novčanom kaznom od 1,5 miliona evra zbog nezakonitog preuzimanja kablovskog operatera na Kosovu, što je rezultiralo sastancima predstavnika MTS-a i međunarodne zajednice u Prištini. Lučić je izjavio da će se narednog ponedeljka sastati i sa ambasadorom Velike Britanije. Takođe, istakao je da Agencija za zaštitu konkurencije ne poštuje lokalne zakone i da je MTS tražio izuzeće direktora Agencija Kosova za zaštitu konkurencije.
On je takođe istakao da MTS pokušava da reši problem treće licence i da je MTS od nadležnih organa dobio samo privremenu dozvolu za rad. Lučić je istakao da i građani u srpskim delovima Kosova osećaju problem sa mobilnom telefonijom i oglasio se povodom pritiska koje Prištinska administracija vrši na MTS.
Nadam se da međunarodna zajednica koja dobro zna koliko je bitno da Agencija za zaštitu konkurencije treba da bude nezavisna, da će stati na našu stranu i da će rešiti ovaj problem, rekao je Lučić.
Uoči održavanja sastanka sa ambasadorima SAD i EU Lučić je poručio da Agencija za zaštitu konkurencije ne poštuje ni lokalne zakone.Dodao je to se ne krije samo u novčanoj kazni, već se konflikt može sagledati i kroz pokušaj da se četiri operatera koje je povezao MTS 2019. godine, revidiraju novo donesenim Zakonom. Lučić takođe ukazuje na to da su pokušaji diskriminacije i nepoštovanja zakona nespojivi s pravnom sigurnošću i vladavinom prava, i da se ovakvo postupanje protiv MTS-a ne sme tolerisati.

Milan Petrović Avatar