Umesto poklona tata sinu ispod jelke odstavio zagonetku

Milan Petrović Avatar

Za decu, Novogodišnji praznici su poseban trenutak, pun čarolije, iščekivanja Deda Mraza i poklona ispod jelke. Ali za malog Vuka, to nije bilo obično iščekivanje, već potraga za poklonom kroz niz zagonetki koje mu je ostavio Deda Mraz uz pomoć tate.

Celokupna priča o Vukovoj potrazi za poklonom je podeljena na društvenim mrežama od strane njegove mame. Vuk je morao da rešava zagonetke i ići od jedne prostorije do druge, sve dok na kraju nije stigao do poklona.

Na prvom papiriću koji je pronašao pisalo je “Deda Mraz noćas ispod jelke nije Vuku ostavio poklon, već (uz pomoću supruga)čudnu zagonetku…1. Da bi uspešno rešio mapu, pogledaj prvo mesto gde držiš kapu.” Vuk je pratio svaku zagonetku i trag do svog poklona. Zagonetke su ga vodile od mesta gde drži kapu, ispod dušeka gde spava, do kuhinje gde se pravi kaša, pa čak i do velikog medveda koji učestvuje u čitavoj avanturi.

Vuk je sa uzbuđenjem iščekivao svaku zagonetku, kako bi došao do svog poklona i nije se mnogo bavio samim poklonom, već zagonetkama. Priča o Vukovoj potrazi za poklonom naišla je na pozitivne reakcije na društvenim mrežama. Ljudi su oduševljeno komentarisali kako je ovo odličan način da se dete zabavi pre nego što dođe do poklon.

Pohvale su stigle i za Vukovog tatu, koji je smislio zanimljiva pitanja i zagonetke, čime je održao pažnju svog sina i učinio potragu za poklonom veoma zanimljivom.

Svidela mi se ova priča o Vukovoj potrazi za poklonom, a posebno mi se dopalo što je njegova mama podelila ovaj nesvakidašnji događaj na društvenim mrežama. Djeca su kao sunce, vesela i nestašna, uvek spremna na igru i uživanje. Vukova avantura je pravi dokaz toga. Svi trebamo uzeti primer od Vukove mame i tate, i pružiti svojoj deci nezaboravna iskustva i avanture, bilo da su u pitanju praznici, rođendani ili običan dan. Neka avantura počne!

Sledeći Novogodišnji praznici, možda bi mogli i mi da organizujemo avanturu za našu decu, sličnu ovoj, sa zagonetkama i traganjem za poklonom. Potrebno je samo malo mašte i kreativnosti, a učinili bismo praznike nezaboravnim za našu decu. Zato neka naša nova odluka bude da sledeće godine organizujemo nezaboravnu avanturu za našu decu, i učinimo njihov Novogodišnji doživljaj posebnim!

Milan Petrović Avatar