U Muzeju Vuka i Dositeja

Tamara Nikolić avatar

U subotu, 6. jula u 18 časova, u bašti Muzeja Vuka i Dositeja održaće se tribina pod nazivom „Znamenita porodica Leko“. Tribinu će voditi Smiljana Popov, a gost će biti dr Danica Leko.

Na tribini će se razgovarati o poreklu jedne od najstarijih beogradskih porodica, kao i o njihovim aktivnostima, ljubavima, brakovima, rodbinskim vezama i uticaju na istoriju naše zemlje. Porodica Leko je poznata po svojoj tradiciji i značajnim ličnostima koje su obeležile srpsku istoriju.

Osim toga, biće reči i o tome kako su članovi porodice Leko doprineli društvenom, kulturnom i političkom životu Srbije kroz generacije. Ova tribina pružiće uvid u bogatu istoriju i nasleđe porodice Leko, te će posetioci imati priliku da saznaju više o njihovim dostignućima i uticaju na društvo.

Muzej Vuka i Dositeja je idealno mesto za održavanje ovakve tribine, s obzirom na svoj značaj za srpsku kulturu i istoriju. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa detaljima ove značajne porodice i da otkriju nove informacije o njihovoj ulozi u oblikovanju naše prošlosti.

Učesnici tribine će imati priliku da postavljaju pitanja i diskutuju o temi, te da saznaju više o porodici Leko iz prve ruke. Smiljana Popov će moderirati razgovor i usmeriti ga ka najvažnijim temama vezanim za istoriju porodice Leko.

Svi zainteresovani su pozvani da prisustvuju tribini „Znamenita porodica Leko“ i da se upoznaju sa fascinantnom istorijom jedne od najpoznatijih beogradskih porodica. Očekuje se da će tribina privući veliki broj posetilaca koji žele da saznaju više o nasleđu i uticaju porodice Leko.

Pozivamo sve ljubitelje istorije i kulture da se pridruže ovoj interesantnoj tribini i da saznaju više o jednoj od najznačajnijih porodica u srpskoj istoriji. Smiljana Popov će nas provesti kroz priču o porodici Leko i otkriti nam nepoznate detalje o njihovom životu i delovanju.

Tribina će biti prilika da se svi prisutni upoznaju sa bogatom istorijom porodice Leko i da razmene mišljenja o njihovom značaju za srpsko društvo. Očekuje se da će razgovor biti zanimljiv i edukativan, te da će posetioci steći dublje razumevanje o značaju porodice Leko za srpsku kulturu i istoriju.

Drago nam je što će dr Danica Leko biti gost na tribini i što će podeliti sa nama svoje znanje o porodici Leko. Njen doprinos će sigurno obogatiti razgovor i pružiti nam nova saznanja o ovoj značajnoj porodici.

Ova tribina će nam približiti lik i delo članova porodice Leko i omogućiti nam da bolje razumemo njihovu ulogu u oblikovanju srpske istorije. Muzej Vuka i Dositeja je savršeno mesto za održavanje ovakvih događaja, s obzirom na svoj značaj za proučavanje srpske kulture i tradicije.

Učesnici tribine će imati priliku da čuju priče o članovima porodice Leko, kao i o njihovim dostignućima i uticaju na društvo. Smiljana Popov će nam približiti život porodice Leko na zanimljiv način i otkriti nam nepoznate činjenice o njihovoj istoriji.

Ova tribina će biti prilika da se prodube naša znanja o porodici Leko i da sagledamo njen značaj kroz istoriju. Drago nam je što će Smiljana Popov voditi ovaj razgovor i što će nam omogućiti da saznamo više o jednoj od najznačajnijih porodica u srpskoj istoriji.

Tamara Nikolić avatar