Razlika u stvarnoj potrošnji goriva u odnosu na zvanične podatke?

Milan Petrović Avatar

Prema novom istraživanju koje je objavila International Council on Clean Transportation (ICCT), službeni podaci o potrošnji goriva i emisijama CO2 kod vozila proizvođača automobila su značajno nepouzdani. Studija je otkrila da su automobili s unutrašnjim sagorijevanjem koji su bili registrovani u Njemačkoj 2022. godine trošili čak 14 posto više goriva u stvarnim uslovima vožnje nego što je navedeno u fabričkim podacima (WLTP merenja). Osim toga, emitovale su se 14 posto veće količine CO2, što je štetno za klimu.

Ovo istraživanje otkrilo je dramatičan porast razlike između zvaničnih podataka o potrošnji goriva i stvarnih performansi vozila na putevima. Dok je još 2018. godine razlika između zvanične i stvarne potrošnje bila 8 posto, 2022. godine taj je broj porastao na 14 posto, piše “Revija HAK”. To znači da su automobili trošili mnogo više goriva nego što su proizvođači tvrdili, što ukazuje na to da zahtevi Evropske unije da se smanje emisije CO2 nisu postigli željeni rezultati.

Istraživanje se bazira na podacima više od 160.000 vozila koji su prikupljeni putem portala “Spritmonitor.de”, zajedno s zvaničnim podacima o potrošnji goriva koje je prikupila Evropska agencija za okolinu. Prema ovim podacima, neki proizvođači automobila, kao što su Opel, Hyundai, Ford i Seat, imali su posebno visoke vrednosti potrošnje goriva u stvarnim uslovima vožnje. S druge strane, Mercedes-Benz, VW, BMW i Audi pokazali su se bliže navedenim zvaničnim podacima.

Prema istraživanju, u starom NEDC test ciklusu, trend je bio obrnut: Audi je trošio puno više goriva nego što su tvrdili, dok su Opel i Hyundai imali manje razlike u potrošnji goriva. Kako bi se suprotstavili ovom problemu, Evropska komisija je uspostavila vlastitu metodu za sprečavanje prevara, što zahteva od proizvođača da ugrade mjerne uređaje u nova vozila koji automatski obaveštavaju državna tela o stvarnoj potrošnji.

Međutim, podaci iz ovih uređaja nisu javno dostupni, a mogu se analizirati tek s određenim odlaganjem. Prvi privremeni podaci koje je EU objavio u martu 2023. pokazuju još veće razlike od 22 posto između zvaničnih i stvarnih podataka ICCT-a, prema pisanju “Der Spiegela”.

Ovo istraživanje pokazuje da postoji značajna razlika između zvaničnih podataka proizvođača automobila i stvarne potrošnje goriva i emisija CO2 na putevima. Iako su novi zahtevi Evropske unije za smanjenje emisija CO2 bili uspostavljeni kako bi se nadgledale i smanjile emisije, ova istraživanja pokazuju da se stvarna potrošnja goriva i emisije CO2 znatno razlikuju od zvaničnih podataka. Kako će se ova situacija razvijati i da li će dovesti do promena u regulacijama i testiranjima vozila ostaje da se vidi.

Milan Petrović Avatar