Otpisan i pre meča! Objavljene kvote pred okršaj Kecmanovića i Alakraza

Aleksandar Vuković Avatar

Srpski teniser Miomir Kecmanović ima priliku da postigne najveći uspjeh u svojoj karijeri i osigura četvrtfinale jednog Grand Slam turnira – Australian Opena.

Trenutno 60. teniser na ATP listi stoji na putu drugom teniseru svijeta, Karlosu Alkarazu. Kecmanović i Alkaraz će se danas odmeriti snage u osmini finala Australian Opena u Melburnu.

Ovo će biti drugi susret između Kecmanovića i Alkaraza, a prvi put su se susreli u četvrtfinalu u Majamiju, kada je naš teniser izgubio, ali je jako teško izazvao momka iz Mursije.

Prema svjetskim kladionicama, mladi Španac je apsolutni favorit u ovom dvoboju, pa su kvote na njegovu pobjedu 1,05. S druge strane, kvota na pobjedu Kecmanovića je 7,7.

Ipak, 24-godišnji srpski teniser vjeruje u sebe i svoju igru.

„Siguran sam da neće biti lako, Alkaraz je odličan teniser. Igrali smo prije dvije godine, ali je nakon toga on napredovao, tako da će sigurno biti teško, ali igraću tenis najbolje što znam i vidjećemo šta će se dogoditi. Karlos je veoma agresivan i to je ono što mu donosi poene, kada je teško on napada i toga se pazim, ali ću igrati slobodno“, poručio je Kecmanović.

U Kecmanovića vjeruje i njegov sunarodnik Novak Đoković, koji smatra da njegov mlađi kolega može da iznenadi Alkaraza.

Aleksandar Vuković Avatar