najčitaniji roman Ljiljane Šarac

Tamara Nikolić avatar

Izdavačka kuća Laguna je početkom marta ponovno objavila najčitaniji i najtraženiji roman Ljiljane Šarac, „Zid tajni“. Radi se o inspirativnoj priči o iscjeliteljskoj moći ljubavi, suočavanju s bolešću, snazi prijateljstva i vremenskim lavirintima koji će spojiti sudbine junakinja koje su živjele u različitim vremenima. Ova knjiga vodi čitatelje na dvorce Petrovića, Karađorđevića, Romanovih i dinastije Savojskih, što je prava poslastica za ljubitelje povijesnih romana i uzbudljivih fabula.

Glavna protagonistica je Lidija, tridesetogodišnjakinja koja se nakon borbe s teškom bolešću i neočekivanog razvoda upušta u obnovu svoje kuće. U zidu pronalazi skrivenu beležnicu koju nosi na Tasos, gdje shvaća da je pronašla dnevnik srpske princeze Jelene Karađorđević, kćeri kralja Petra Prvog i unuke kneza Nikole.

U knjizi se upoznajemo s životom ove fascinantne žene koja je prošla put od rodnog Cetinja, preko Beograda i Ženeve do Sankt Peterburga i carske obitelji Romanov. Dnevnički zapisi princeze prekidaju se usred tragičnih događaja 1917. godine, a Lidija odluči dovršiti njenu priču. Na sreću, na grčkom otoku upoznaje osobu koja će joj pomoći u istraživanju i probuditi njene emocije.

Autorica Ljiljana Šarac ističe da sudbine njezinih junakinja svjedoče o tome kako ljubav i prijateljstvo pomažu u prevladavanju svih prepreka na životnom putu. Čitatelji će putovati od Crne Gore, Srbije, Rusije, do Grčke i Švedske te uživati u mješavini fikcije i povijesnih podataka. Zavoljet će srpsku junakinju koju su članovi obitelji Romanov nazivali Čarobnica i krenuti u istraživanje o njoj.

Roman „Zid tajni“ donosi čitateljima priču koja će ih očarati svojom emocionalnom dubinom, povijesnom pozadinom i originalnom fabulom. Ljiljana Šarac je majstorica stvaranja kompleksnih likova i uvjerljivog okruženja, što čitateljima pruža osobno povezivanje s likovima i događajima.

Ova knjiga nije samo klasični povijesni roman, već i roman o hrabrosti, ljubavi, prijateljstvu i ženskoj snazi. Kroz priču o Lidiji i princezi Jeleni, čitatelji će se suočiti s vlastitim emocijama, preispitati svoje odnose i razmišljati o važnosti ljubavi i podrške u životu.

„Ljiljana Šarac je uspjela stvoriti remek-djelo koje će ostaviti dubok trag u srcima čitatelja. Njezina sposobnost pripovijedanja i stvaranja slojevitih likova čini ovu knjigu nezaboravnom i inspirativnom“, rekao je književni kritičar Ivan Ivanić u svojoj recenziji.

Uz predivan opis povijesnih vremena i sudbina junakinja, „Zid tajni“ je roman koji će vas potaknuti na razmišljanje o ljubavi, hrabrosti i prijateljstvu. Ljiljana Šarac je stvorila remek-djelo koje će zauvijek ostati u srcima čitatelja kao inspiracija za suočavanje sa životnim izazovima i traženje snage u ljubavi i prijateljstvu.

U konačnici, „Zid tajni“ je knjiga koja će vas očarati svojom pričom, likovima i emocijama te vas potaknuti na razmišljanje o vlastitim vrijednostima, odnosima i snazi ljubavi. Ljiljana Šarac je stvorila remek-djelo koje će ostaviti dubok trag u srcima čitatelja i inspirirati ih da vjeruju u moć ljubavi, hrabrosti i prijateljstva.

Tamara Nikolić avatar