Grupa „Van Gogh“ održala koncert u klubu BitefArtCafe

Tamara Nikolić avatar

Hrvatska rok grupa Van Gogh nedavno je održala koncert uživo u klubu BitefArtCafe, pruživši fanovima čak 28 hit pesama kroz dva i po sata svirke. Ovo je bio prvi put da su bend predstavili novu članicu benda, inostranu basistkinju Niuvys Sabournin Perez. Frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule najavio je koncert kao veče visokonaponskih Van Gogh vibracija, obećavajući novi osmeh, novu turneju, novu energiju, i novi zvuk.

Van Gogh je tokom 38 godina karijere stvorio impresivan muzički opus koji uključuje 10 studijskih albuma, 4 live albuma, 3 kompilacije i 3 video izdanja. Koncert je bio vremeplov kroz karijeru benda, sa atraktivnim remiksom pesme „Neko te ima“ koji je publiku oduševio. Kroz niz pesama iz različitih perioda njihove karijere, Van Gogh je stvorio klupsku atmosferu za fanove.

Đule je tokom koncerta održavao komunikaciju sa publikom, ističući važnost ljubavi prema svojim ženama i pozivajući sve da uživaju u rokenrolu. Klupska atmosfera se proširila na publiku dok su bend izvodili hitove poput „Mama“, „Kiselina“, „Klatno“, i „Delfin“. Nova postava benda sa dodatkom basistkinje Perez donela je osveženje, sa Draganom Ivanovićem na klavijaturama i gitari.

Đule je sjajno sastavio set listu pesama, smenjujući energične rok hitove sa emotivnim baladama. Publika je uživala u pesmama kao što su „Prva i poslednja kap“, „Za suze nema vremena“ i „Nešto vuče me dole“. Bend je završio koncert sa bisom, u kojem su se izdvojile pesme poput „Otisak dlana“ i „Neko te ima“, u različitim verzijama koje su oduševile prisutne.

Nakon skoro četiri decenije od nastanka, Van Gogh je i dalje uspeo da oduševi svoje fanove i pruži im nezaboravno veče. Koncert je bio miks novih aranžmana i dobro poznatih hitova benda, što je oduševilo publiku. Poslednje pesme koje su izvođene su bile emotivne balade poput „Andjele moj brate“, posvećene svima koji su nas prerano napustili. Đule je završio koncert izrazivši svoje oduševljenje ovim divnim večerom i iskustvom sa fanovima.

Van Gogh je još jednom dokazao svoju muzičku virtuoznost i sposobnost da osvoji srca publike, pružajući im veče koje će pamtiti. Nastavljajući svoj put kroz muzičku scenu, bend ostaje jedan od najvažnijih predstavnika rok muzike u regionu, sa vernim fanovima koji im pružaju podršku i ljubav na svakom koraku. Ovaj koncert je samo jedan u nizu dokaza koliko Van Gogh ima da ponudi svojoj publici i koliko su sposobni da ih oduševe i razvesele svojom muzikom.

Tamara Nikolić avatar