DOSADIO VAM JE RAD OD KUĆE? Podsećamo vas na njegove prednosti koje ne smete da zaboravite

Milan Petrović avatar

Rad od kuće postao je sve zastupljeniji tokom vremena epidemije koronavirusa, kako u svetu, tako i kod nas. U početku je mnogim ljudima predstavljao olakšanje, ali nakon nekog vremena su počeli da osećaju nedostatak kontakta sa kolegama i jutarnje rutine na poslu. Međutim, postoje i prednosti rada od kuće koje je korisno povremeno osvrnuti se.

Prva prednost je što vam šef nije nad glavom, što znači da radite bez pritiska i stresa. Druga prednost je mogućnost da jedete kvalitetniju hranu jer imate više vremena da pripremite obrok. Takođe, možete koristiti telefon kad god želite i ne morate se pridržavati dresa koda – radite u trenerci ili pidžami.

Takođe, rad od kuće omogućava vam da ne morate slušati priče kolega koji nemaju posla i da se ne nervirate zbog gužve u saobraćaju. Ujedno, štedite novac jer ne trošite na kafe i grickalice kao što biste to radili na poslu. Takođe, možete praviti pauze kada vi to želite, što doprinosi većoj fleksibilnosti u organizaciji vremena.

Važno je zapamtiti da rad od kuće ima svoje prednosti, iako možda nedostaje neki aspekt koji imate prilikom rada u kancelariji. Važno je pronaći balans između uživanja u prednostima rada od kuće i nadoknađivanja nedostataka na druge načine. Na kraju krajeva, važno je da ostanete pozitivni i pronađete način da se prilagodite novim okolnostima dok se stvari ne vrate u normalu.

Milan Petrović avatar