Bruka na Novoj S! I oni bi da vode Srbiju, a ne znaju ni elementarne stvari (VIDEO)

Jovana Radić Avatar

Voditeljka televizije Nove S izazvala je veliku pažnju javnosti nakon što je u programu izjavila da je Mona Liza, jedna od najpoznatijih slika u istoriji, delo Leonarda Dikaprija, umesto Leonarda da Vinčija. Ova greška je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama, a građani su se podsetili na to kako se Nova S često predstavlja kao elita, pametna i obrazovana, dok su “sve ostale” televizije i građani neuki i neznalice.

S obzirom na to da su svi svetski mediji još pre godinu dana pisali o 500 godina od Leonarda da Vinčija, čak je i voditeljka mogla omgubiti ime ovog čuvenog umetika. Naime, Mona Liza je slika Leonarda da Vinčija, italijanskog renesansnog slikara, pronalazača i arhitekte, a nikako Leonarda Dikaprija, poznatog holivudskog glumca.

Ova greška je naišla na brojne negativne komentare na društvenim mrežama, a jedna korisnica Tvitera je komentarisala da “na Novoj S kad vam pričaju o kulturi i umetnosti to izgleda ovako”.

Ovo nije prvi put da Nova S izaziva kontroverze i negativne reakcije javnosti. Televizija se često suočava sa kritikama da plasira lažne vesti, vređa novinare i sarađuje sa političkim liderima, a sama voditeljka je često na meti kritika zbog svog ponašanja i neobičnih izjava. Sve ovo je dovelo do toga da Nova S izgubi poverenje javnosti i da se smatra nepouzdanim medijem.

Ova greška je pokazala koliko je važno da se mediji informišu i budu tačni u svom izveštavanju, kao i da je bitno da voditelji imaju određeni nivo znanja o temama o kojima govore. U ovom slučaju, nedostatak osnovnog znanja o umetnosti i kulturi je doveo do toga da se Nova S još jednom nađe u centru pažnje, ali ovoga puta na negativan način.

Građani i dalje očekuju od medija da budu objektivni, profesionalni i tačni u svom izveštavanju, a ovakve greške samo doprinose gubitku poverenja u medije kao četvrtu granu vlasti. Sa druge strane, Nova S se suočava sa sve većom konkurencijom na medijskom tržištu, a negativne reakcije javnosti sigurno neće doprineti njenom opstanku i rastu.

U današnjem digitalnom dobu, lažne vesti, dezinformacije i nedostatak profesionalizma su postali sve češća pojava u medijima. Zbog toga je važno da mediji rade na tome da povrate poverenje javnosti i da budu odgovorni za ono što plasiraju u javnost.

U konačnici, greška voditeljke televizije Nove S je podsetila javnost na to koliko je važno da mediji budu tačni, objektivni i odgovorni u svom izveštavanju. Ovaj slučaj još jednom pokazuje da se Nova S mora truditi da povrati poverenje javnosti, kako bi opstala na medijskom tržištu.

Jovana Radić Avatar